• Business

    Πέντε συμβουλές επιτυχίας για το blogging στο επιχειρείν

    • NewsRoom


    Κάθε νέος επιχειρηματίας που θέλει να δει την εταιρεία του να πετυχαίνει, θα ήταν καλό να διαθέτει και ένα προσωπικό διαδικτυακό ιστολόγιο (blog), με σκοπό να προωθεί μέσω αυτού την επιχείρηση του. Το blogging επομένως μπορεί να εκτοξεύσει μια επιχείρηση στα ύψη αν βεβαίως, αυτό γίνει με τον σωστό τρόπο.

    blogger

    Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί έψαξαν και βρήκαν τους “χρυσούς” κανόνες για τον αποτελεσματικό Blogging, κάνοντας το προσωπικό σας ιστολόγιο δυνατό και ικανό να αυξήσει τον αριθμό των θαυμαστών- πελατών, που θα προσελκύσετε.

    Εμείς θα σας παρουσιάσουμε έξι από αυτές τις ιδέες- λύσεις που μπορεί να απογειώσουν ένα επιχειρηματικό blog.

    1. Συστηματοποιήστε το περιεχόμενο της δημιουργίας σας.

    Να είστε συνεπής.

    Για να χτίσετε και να διατηρήσετε ένα πιστό κοινό που θα σας ακολουθεί, πρέπει να διατηρήσετε μια συνέπεια στην συχνότητα και τον αριθμό των άρθρων που ανεβάζετε.

    Δεσμευτείτε σε ένα συγκεκριμένο εκδοτικό πρόγραμμα.

    Οργανώστε το πλάνο σας, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί, τόσο για σας, όσο και για τους αναγνώστες σας. Για παράδειγμα, ο γνωστός blogger, Seth Godin, δημοσιεύει κείμενα κάθε μέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο, καθώς ο καθένας μας έχει διαφορετική καθημερινότητα την οποία πρέπει να οργανώσει και διαφορετικά.

    Laptop

    2. Να χρησιμοποιείτε περιγράμματα

    Να δεσμεύεστε στα περιγράμματα.

    Χρησιμοποιώντας περιγράμματα στα posts που κάνετε μπορείτε να αποφύγετε τις απεριόριστες γραμμές των κειμένων σας και βελτιώνει την ταχύτητα σύνταξης των κειμένων σας.

    Να θυμάστε να απαντάτε στις ερωτήσεις.

    Οι έξυπνοι bloggers γνωρίζουν ότι είναι υποχρέωση τους, να απαντούν στις πιθανές ερωτήσεις των αναγνωστών τους. Οι ερωτήσεις αυτές είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον blogger να επιλύσει άμεσα πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως να έχουν προκύψει.

    Να κάνετε συχνά διαλείμματα. 

    Πολλές έρευνες που έχουν γίνει, κατά καιρούς, έχουν δείξει πως τα μικρά διαλείμματα που κάνετε ανάμεσα στις ώρες της εργασίας σας, αυξάνουν την παραγωγικότητα σας.

    3. Να γράφετε ενδιαφέροντα κείμενα.

    Να γράφετε “γοητευτικούς” τίτλους.

    Οι τίτλοι σας πρέπει να έχουν αυτό το “κάτι”, που θα κλέψει την προσοχή του αναγνώστη και να εξάψει την φαντασία του, έτσι ώστε να τον προσελκύσεις να διαβάσει το κείμενο σου. Πώς θα το καταφέρετε; Απλώς χρησιμοποιήστε λέξεις που εκφράζουν συναίσθημα, είτε βάλτε αριθμούς, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την περιέργεια του κοινού σας.

    4. Να γνωρίζετε το κοινό σας.

    Ποιος είναι ο βασικός στόχος του blog σας?

    Με το ξεκίνημα του blog σας, και αφού έχετε δημιουργήσει πια το πιστό κοινό σας, σκεφτείτε ποια είναι τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ζωή των αναγνωστών σας; Να έχετε υπόψιν σας, πως το προσωπικό σας blog δεν πρέπει να αφορά μόνο την επιχείρηση σας, αλλά να βρείτε κοινά στοιχεία που θα σας “δέσουν” με τους αναγνώστες σας.

    Δυναμική εισαγωγή. 

    Από την πρώτη κιόλας παράγραφο θα πρέπει να προσελκύσετε το κοινό σας, έτσι ώστε να σας ακολουθεί πιστά σε οποιοδήποτε βήμα σας.

    blogs

     

    5. Δημιουργήστε ένα blog που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάζετε.

    Για να είναι ένα blog πετυχημένο θα πρέπει να έχει την προσωπική πινελιά του κάθε blogger. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανεβάζετε κείμενα που αγαπάτε και εσείς οι ίδιοι έτσι ώστε να τα αγαπήσουν και εκείνοι που σας ακολουθούν.

    Χρησιμοποιήστε το προσωπικό σας όνομα. 

    Γράψτε απλά και κατανοητά κείμενα. 

    Ανεβάστε σοφά γνωμικά διάσημων προσώπων. 

    Πείτε απλώς την ιστορία σας. 

    Ίσως να είναι και η πιο σημαντική συμβουλή των ειδικών, καθώς όπως υποστηρίζουν ο κάθε blogger θα πρέπει να γράφει απλά σαν να γράφει στοχασμούς στο προσωπικό του ημερολόγιο, που πλέον έχει πάρει την μορφή του blog.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/ikones-pou-sokaroun-pedia-klene-apo-tis-exantlitikes-ores-proponisis-se-scholio-stin-kina/46518



    ΣΧΟΛΙΑ