• Business

    FTSE 100: Σε ιστορικό υψηλό έκλεισε το 2016 ο βρετανικός δείκτης

    • NewsRoom


    Το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του κλάδου μεταλλουργίας σε συνδυασμό με την πτώση της στερλίνας έδωσαν ώθηση στο δείκτη FTSE 100 του χρηματιστηρίου του Λονδίνο, ο οποίος έκλεισε στη τελευταία συνεδρίαση του έτους σε ιστορικό υψηλό.

    Ο δείκτης, που περιλαμβάνει εταιρίες με διεθνή προσανατολισμό, έκλεισε με άνοδο 0,3% στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 7.142,83 μονάδων, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 7.129,83 που σημειώθηκε φέτος τον Οκτώβριο. Το 2016, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 14,4%, σημειώνοντας μεγάλη υπεραπόδοση έναντι άλλων βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Ευρώπης.

    Σύμφωνα με αναλυτές, η σημαντική υποχώρηση της στερλίνας βοήθησε τις εταιρίες του δείκτη που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό και οι οποίες αντλούν μεγάλο μέρος των εσόδων τους σε δολάρια.

    Η άνοδος του FTSE ήταν επίσης αποτέλεσμα του ισχυρού ράλι των μεταλλευτικών μετοχών, με τον σχετικό κλαδικό δείκτη να σημειώνει φέτος άλμα 101,5% χάρη στις υψηλότερες τιμές των μετάλλων και τις προσδοκίες ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση να αυξήσει τις δαπάνες για υποδομές στις ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα μεγαλύτερα deals του 2016: Τι αλλάζει στο χάρτη της ναυτιλίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: NewLead Victoria: Οι ναυτικοί φεύγουν «σαν τα ποντίκια» από το πλοίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Basil M. Karatzas: Κοιτώντας την κρυστάλλινη σφαίρα της ναυτιλίας για τις προβλέψεις του 2017

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ