Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

FT: Ο ιδιοκτήτης της New York Sun κοντά στην εξαγορά της Telegraph έναντι 550 εκατ. λιρών

Dovid Efune, ιδιοκτήτης της New York Sun

Dovid Efune, ιδιοκτήτης της New York Sun

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας New York Sun βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, σε τιμή άνω των 55ο εκατ. στερλίνων (722 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο Dovid Efune είναι έτοιμος να ξεκινήσει αποκλειστικές συνομιλίες με τον σημερινό ιδιοκτήτη RedBird IMI, ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο το Σαββατοκύριακο και η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα.

Ο Efune έχει προσφέρει περισσότερα χρήματα από άλλους πιθανούς πλειοδότες, συμπεριλαμβανομένης της National World του David Montgomery, πρόσθεσαν οι FT. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρίζεται από έναν αριθμό Αμερικανών επενδυτών και funds.

Η RedBird IMI αρνήθηκε να σχολιάσει στους FT, ενώ ο Efune δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.

Άλλοι πιθανοί μνηστήρες ήταν ο πρώην καγκελάριος του Ηνωμένου Βασιλείου Nadhim Zahawi και ο διαχειριστής hedge fund Paul Marshall.

Το Bloomberg News αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι το ενδιαφέρον του Marshall είχε ατονήσει, αφού ο δισεκατομμυριούχος αγόρασε το περιοδικό Spectator, που έχει πολιτική επιρροή, έναντι 100 εκατομμυρίων λιρών.

Οποιαδήποτε συμφωνία θα βάλει τέλος σε μια μακρά διαδικασία εξεύρεσης αγοραστή από την RedBird IMI, την επενδυτική εταιρεία που διευθύνει ο πρώην επικεφαλής του CNN, Jeff Zucker, η οποία αναγκάστηκε να ξεφορτωθεί τόσο την Telegraph όσο και το Spectator μετά από τις αντιδράσεις για τους δεσμούς της με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε επίσης:

Watches of Switzerland: H μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης Rolex εξαγόρασε την Hodinkee

OpenAI: Συγκέντρωσε κεφάλαια 6,6 δισ. δολ. με αποτίμηση 157 δισ. δολαρίων

Τομ Μπρέιντι: O θρύλος του NFL πουλά σε δημοπρασία ρολόγια και αναμνηστικά αξίας 11 εκατ. δολ.