Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Fosun: Σε προχωρημένες συζητήσεις με την CapitaLand για την πώληση μεριδίου της Club Med

Ο πρόεδρος και συνιδρυτής της Fosun, Guo Guangchang

Η CapitaLand Investment Ltd. της Σιγκαπούρης βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά μειοψηφικού μεριδίου στη γαλλική αλυσίδα πολυτελών θέρετρων Club Med από την ιδιοκτήτρια της, την κινεζική Fosun International Ltd., σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η εταιρεία που επενδύει στο real estate, εντάσσεται στον όμιλο CapitaLand Group Pte, και επιδιώκει να αποκτήσει από 20% έως 30% της αλυσίδας έναντι περίπου 500 εκατ. ευρώ (557 εκατ. δολάρια), δήλωσαν άνθρωποι που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η συμφωνία θα μπορούσε να δώσει στην Club Med αποτίμηση περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, υποστήριξαν.

Η CapitaLand Investment έχει αναδειχθεί ως ο επικρατέστερος αγοραστής, μεταξύ των άλλων διεκδικητών, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών private equity, είπαν οι άνθρωποι. Οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις, επισημαίνουν.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, υπάρχουν και άλλοι πλειοδότες που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το περιουσιακό στοιχείο.

Η μετοχή της CapitaLand Investment αυξήθηκε κατά 2,4%, καταγράφοντας το υψηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Η μετοχή της Fosun Tourism κέρδισε 1,6%, αφού σημείωσε άλμα έως και 9,3% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η Fosun International παρέμεινε αμετάβλητη.

Προσπάθειες μείωσης του χρέους

Η Fosun International έχει εντείνει τις προσπάθειές για μείωση του χρέους της, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης περιουσιακών στοιχείων και της μείωσης του δανεισμού. Η πρόοδος σε αυτό το μέτωπο τη βοήθησε να γίνει ένας από τους λίγους κινεζικούς ομίλους που είδαν ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των παγκόσμιων επενδυτών τα τελευταία χρόνια.

Η Fosun, του δισεκατομμυριούχου Guo Guangchang, κατέχει την Club Med μέσω της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας της για τον κλάδο αναψυχής, Fosun Tourism Group.

Η Club Med είναι γνωστή για τα all-inclusive θέρετρά της, τα οποία προσφέρουν μια σειρά από δραστηριότητες αναψυχής, από καλό φαγητό και μασάζ μέχρι γιόγκα, καταδύσεις και τμήματα γυμναστικής για μωρά. Διαθέτει πάνω από 60 θέρετρα παγκοσμίως σε προορισμούς όπως οι Γαλλικές Άλπεις και οι Μαλδίβες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η CapitaLand Investment, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο στα τέλη του 2021 στο πλαίσιο μιας μεγάλης αναδιάρθρωσης του ομίλου CapitaLand, αντιμετωπίζει πιέσεις από την αγορά λόγω των σημαντικών επενδύσεών της στην Κίνα, η οποία βιώνει μια σημαντική ύφεση στον τομέα ακινήτων.

Η CapitaLand Group ανήκει στον κρατικό επενδυτικό κολοσσό Temasek της Σιγκαπούρης, ο οποίος κατέχει επίσης πλειοψηφικό μερίδιο στον επενδυτικό βραχίονα.

Εκπρόσωποι της CapitaLand Investment και της Fosun Tourism αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ η Fosun International δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αιτήματα για σχόλια.

Διαβάστε επίσης:

Fosun: Ο συνέταιρος του Κουτσολιούτσου πουλάει θέρετρο $1,5 δισ. για να μειώσει χρέος $30 δισ.

UniCredit: Θα ζητήσει την έγκριση της ΕΚΤ για να αποκτήσει ποσοστό έως και 30% της Commerzbank

Tupperware: Ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης