• Business

    Ford: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο

    Jim Farley, CEO Ford

    Jim Farley, CEO Ford


    Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα προσαρμοσμένα κέρδη τριμήνου της Ford για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η χαμηλή κερδοφορία των ηλεκτρικών οχημάτων επηρέασε τα αποτελέσματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Η Ford κατέγραψε πτώση 34% σε ετήσια βάση στα προσαρμοσμένα κέρδη, στα 47 σεντς ανά μετοχή,  έναντι 72 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 68 σεντς ανά μετοχή.

    Τα καθαρά κέρδη για την περίοδο ήταν 1,83 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 46 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 1,92 δισεκατομμύρια δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων, ή EBIT, μειώθηκαν 27% σε ετήσια βάση στα 2,76 δισεκατομμύρια δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 3,79 δισεκατομμύρια δολάρια ή 72 σεντς ανά μετοχή, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

    Τα έσοδα από αυτοκίνητα διαμορφώθηκαν στα 44,81 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 44,02 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

    Τα συνολικά έσοδα της Ford για το δεύτερο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων της, αυξήθηκαν περίπου 6% σε ετήσια βάση στα 47,81 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η Ford ανέφερε πάντως πως  οι πρόσφατες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας και της κυκλοφορίας οχημάτων αποδίδουν καρπούς και αναμένεται να συμβάλουν στη μείωση του μελλοντικού κόστους εγγύησης.

    Διαβάστε επίσης

    Ιδού το υβριδικό Mazda 2!

    Κρήτη: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Σέλινο Χανίων

    Μιλένα Αποστολάκη: Απέσυρε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ



    ΣΧΟΛΙΑ