Νέα ερωτήματα δημιουργούνται γύρω από την προσπάθεια εξυγίανσης της Folli Follie, μετά την κίνηση τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου να παραιτηθούν λίγες μέρες μετά τον διορισμό τους, με δικαστική παρέμβαση.

Τα ερωτήματα πληθαίνουν, καθώς δυο από αυτούς υποτίθεται ότι αποτελούσαν «επιλογή» των ομολογιούχων. Κάτι για το οποίο διαβεβαίωσε και η διοίκηση της Folli στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δυο ακόμη μέλη του διοικητικού συμβουλίου φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο παραίτησης, πατώντας στα βήματα των κ.κ. Μιχάλη Μαδιάνου, Βασίλη Παρλαβάντζα και Στέλιου Φράγκου. Και αυτό γιατί δεν φαίνεται να παρέχεται η απαραίτητη νομική κάλυψη έναντι πιθανών αποζημιώσεων και κάθε άλλης αποζημίωσης που δύνανται μελλοντικά να διεκδικήσουν τρίτοι από την εταιρεία και τη διοίκησή της.

Εξάλλου, το εγχείρημα διάσωσης της Folli Follie λογίζεται ως υψηλού κινδύνου. Βέβαια, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο Καταστατικό της εταιρείας, η αποχώρηση των τριών μελών δεν δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου, καθώς μπορεί να αποφασίζει ακόμη και με επτά μέλη.

Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως, παράλληλα με τη διαδικασία διάσωσης που επιχειρείται με τους ομολογιούχους, η διοίκηση της Folli φέρεται να έχει γίνει αποδέκτης του επενδυτικού ενδιαφέροντος και ενός ακόμη fund, πέραν των δυο που έχουν ήδη υποβάλλει πρόταση, που εξέφρασε την πρόθεση να συμμετάσχει στην εξυγίανση.

Να σημειωθεί πως στα κεντρικά της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο φέρεται να υπάρχει ήδη πρόταση από το fund CERIECO (China-East Resources Import & Export) και από το Callian Capital. Άνθρωποι που παρακολουθούν την υπόθεση αναφέρουν πως το παραπάνω ενδιαφέρον, και ειδικά αυτό που προέρχεται από την Κίνα, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, καθώς ουδείς γνωρίζει ποιοι «μπορεί να κρύβονται πίσω τους» και τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν.