ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά την πολυτελή θαλαμηγό «Phalarope» των 38 μέτρων, η οποία πουλήθηκε έναντι 1,73 εκατ. ευρώ, τον δρόμο της πώλησης φαίνεται να παίρνουν και τα υπερπολυτελή εταιρικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε επί χρόνια η οικογένεια Κουτσολιούτσου.
Την προοπτική αυτή φέρεται να εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Folli Follie, προκειμένου προφανώς να ενισχύσει τη ρευστότητα της εταιρείας και να διασφαλίσει συνθήκες ομαλότητας έως και την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από τη Δικαιοσύνη.
Ανάμεσα στα πολυτελή αυτοκίνητα που σχεδιάζεται να βγουν στο σφυρί είναι μια Jaguar, μοντέλο Daimler κυβισμού 5.993 cc, δυο Range Rover κυβισμού 4.197 cc και μια BMW σειρά 7, κυβισμού 2.979, εκτιμώμενης αξίας άνω των 100.000 ευρώ. Αν και πρόκειται για περιουσία της εταιρείας, η ανάκτησή τους δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η νέα διοίκηση αναγκάστηκε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα καθώς η οικογένεια Κουτσολιούτσου αρνούνταν πεισματικά την επιστροφή τους. Τώρα, λέγεται πως βρίσκονται σε χώρο στάθμευση στην έδρα της Folli Follie στον Άγιο Στέφανο Αττικής.
Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικά 24ώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως συναίνεσε στην πώληση του σκάφους «Phalarope» (φαλαρόποδας) που ανήκε στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, την οποία κατάφερε να κατασχέσει με δικαστική απόφαση και αποκτήσει την κυριότητά της. Το τίμημα ανήλθε 1,73 εκατ. ευρώ ενώ αγοραστής της θαλαμηγού που ελλιμενίζεται στη μαρίνα Ζέας (μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον) λέγεται πως είναι Έλληνας του εξωτερικού.
Ο ειδικός εντολοδόχος
Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της εταιρείας εμφανίζεται πανέτοιμη να προχωρήσει τις διαδικασίες για τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου, αμέσως μόλις ανοίξουν τα δικαστήρια. Πρόκειται για μια απαραίτητη κίνηση για να ξεπερασθεί η άρνηση των βασικών μετόχων (οικογένεια Κουτσολιούτσου) και να εγκριθεί η συμφωνία εξυγίανσης που έχει συνυπογράψει με τους ομολογιούχους πιστωτές της από την γενική συνέλευση της εταιρείας.
Επιπλέον, μετά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από τη Δικαιοσύνη (με βάση το άρθρο 106 β και δ), σκοπεύει να ζητήσει την άρση της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων που έχουν δεσμεύσει η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες και οι Ανακριτικές Αρχές. Και αυτό γιατί θεωρεί ότι η επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης θα ενισχύσει την επιχειρηματολογία της. Η άρση της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της Folli θεωρείται αναγκαία για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία εξυγίανσης, η οποία θα οδηγήσει στη διάσωση της πολύπαθης εταιρείας και των περίπου 600 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.
Στο μεταξύ, στη μάχη της κατανάλωσης ρίχθηκε από χθες και το «βαρύ πυροβολικό» της Folli, τα δυο Factory Outlet στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στον Πειραιά, μετά το «πράσινο φως» της Επιτροπής των Ειδικών για την επανεκκίνηση των εμπορικών κέντρων (malls). H εμπορική κίνηση στα υπόλοιπα καταστήματα του δικτύου (Collective, Nike, Folli Follie) που λειτουργούν από τις αρχές Απριλίου κρίνεται ικανοποιητική ενόψει και της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, όπως ικανοποιητική θεωρείται και η πορεία των ηλεκτρονικών καταστημάτων, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζουν να προσελκύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.
Διαβάστε επίσης:
Folli Follie: Πουλήθηκε η θαλαμηγός «Phalarope» των Κουτσολιούτσων έναντι 1,73 εκατ. ευρώ
Folli Follie: Αίρεται η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φοροελαφρύνσεις: Ποιοι θα δουν μείωση φόρου και τι αλλάζει στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων
- Φουστανέλες και τσαρούχια, τα σκληρά χρόνια του Στέφανος κι ο Αλέξης με το κιάλι
- Αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις σήμερα
- Οικογένεια Γεωργούδη: Οι ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο που κατακτούν τον… Parthenon της παγκόσμιας αγοράς ελιάς