Το τελευταίο και καθοριστικό βήμα της προς τη νέα εποχή της κάνει η Folli Follie μετά το πράσινο φως που άναψε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τη Συμφωνία Εξυγίανσης της εταιρείας.

Έπειτα από μία πολύμηνη διαδικασία το δικαστήριο, το οποίο τον περασμένο Ιούνιο είχε κρίνει ότι πληρούνται μεν οι όροι της εξυγίανσης υπεδείκνυε ωστόσο τροποποιήσεις στο Σχέδιο που είχε κατατεθεί και αφορούσαν κυρίως στο ζήτημα της άρσης των ποινικής φύσεως δεσμεύσεων επί των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ενέκρινε τελικά την Τρίτη τη Συμφωνία.

Είχε φυσικά προηγηθεί τον Σεπτέμβριο η κατάθεση από τη διοίκηση της Folli Follie της τροποποιημένης -βάσει των υποδείξεων- Συμφωνίας. Στη συνέχεια ακολούθησε η έγκρισή της από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, παρουσία της ειδικής εντολοδόχου Βασιλικής Τσιατά η οποία άσκησε το δικαίωμα παράστασης και ψήφου προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο που έβαζαν έως τότε οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ως βασικοί μέτοχοι, μέσω των αντιπροσώπων τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Η έγκριση της Συμφωνίας από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποτελεί μία εξέλιξη που ανάμενε διακαώς η διοίκηση της Folli Follie ώστε η εταιρεία να περάσει στην επόμενη μέρα και σαφώς την ικανοποιεί καθώς, όπως επισημαίνουν πηγές της, οδηγεί στη διάσωση της εταιρείας καθώς και θέσεων εργασίας.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές σχετικά με το περιεχόμενο της απόφασης, το δικαστήριο αφενός επικύρωσε τη συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας ως προς όλους ανεξαιρέτως τους όρους της, αφετέρου απέρριψε όλες τις κύριες παρεμβάσεις που είχαν καταθέσει οι αντίδικοι κατά τη συζήτησή της τον περασμένο Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απερρίφθησαν οι παρεμβάσεις των μετόχων Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου καθώς και των offshore εταιρειών τους, λόγω έλλειψης εννόμου συμφέροντος.

Παράλληλα απορρίφθηκε η παρέμβαση από την πλευρά του ΕΦΚΑ ως αβάσιμη, για τους ίδιους λόγους που είχε κρίνει και η αρχική απόφαση. Ότι δηλαδή δεν επηρεάζεται η ικανοποίηση των απαιτήσεών του και κατά συνέπεια ο ΕΦΚΑ δεν βλάπτεται από τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Τέλος απορρίφθηκε και η παρέμβαση της QQUANT, της εταιρείας διαχείρισης της απαίτησης της Τράπεζας Αττικής, επίσης ως αβάσιμη διότι πρώτον, η απαίτησή της – που προέρχεται από εγγύηση της εταιρείας για δάνειο της QIVOS – δεν συμπεριλαμβανόταν στο ισοζύγιο της 30ης Σεπτεμβρίου του 2020 στο οποίο βασίστηκε η συμφωνία,  καθώς έως τότε δεν είχε οχλήσει την εταιρεία για την υπερημερία του συγκεκριμένου δανείου και δεύτερον, η ικανοποίηση της απαίτησης και η θέση της, δεν βλάπτεται από τη συμφωνία.

Σύμφωνα με την Folli Follie θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση το αμέσως προσεχές διάστημα σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας εξυγίανσης, τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται μετά την οριστική απόφαση του δικαστηρίου καθώς και για τις διαδικασίες που αφορούν στις νέες εταιρείες, OpsCo και AssetsCo, στις οποίες θα μεταβιβαστούν τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις της Folli Follie βάσει του σχεδίου εξυγίανσης.

Διαβάστε επίσης:

Folli Follie: Τι περιμένει έως το τέλος του 2021