• Business

    Φέλιξ Μπίτζιος: Εξώδικο στο mononews.gr – Η απάντησή μας με έγγραφα στοιχεία

    • NewsRoom

    Φέλιξ Μπίτζιος


    Εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία – πρόσκληση προς το mononews.gr απέστειλε στο mononews.gr ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος.

    Ο επιχειρηματίας με το εξώδικό του διαμαρτύρεται για «συστηματική», όπως αναφέρει, «διάδοση άκρως προσβλητικών, συκοφαντικών και ανεδαφικών» εις βάρος του «ισχυρισμών και χαρακτηρισμών» και επανειλημμένη και υφιστάμενη μέχρι και σήμερα στοχοποίησή του.

    Ειδικότερα, ο κ. Μπίτζιος διαμαρτύρεται για δημοσίευμα του mononews.gr στο οποίο αναφέρεται ότι ο Φέλιξ Μπίτζιος τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιήσει συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία ως «επενδυτικό καταφύγιο» και πως συστηματικά την τελευταία τριετία οδεύει μεγάλα ποσά από τις κυπριακές του εταιρείες σε συγκεκριμένο αποταμιευτικό ασφαλιστικό προϊόν της Ασφαλιστικής. Όπως έγραψε το mononews.gr, «αν και η προέλευση αυτών των χρημάτων είναι άγνωστη, η Ασφαλιστική δεν έχει κάνει καμιά αναφορά ως σήμερα στις εποπτικές αρχές. Αντιθέτως, η Εθνική Τράπεζα μέσω της οποίας διοχετεύθηκαν πολλά από αυτά τα χρήματα, φαίνεται πως έχει κάνει report στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, όπως και ήταν υποχρεωμένη λόγω της υπαγωγής του Μπίτζιου σε διεθνείς κυρώσεις. Για να μη μακρηγορούμε, εάν η Ασφαλιστική δεν έχει ήδη σταματήσει να συναλλάσσεται με τον μέτοχο της Intellexa, τότε η μητρική εταιρεία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμο εικοσαπλάσιο της αξίας των ποσών που έχει επενδύσει ο Μπίτζιος στο ασφαλιστικό της προϊόν. Την ίδια ακριβώς τύχη θα έχουν και όλες οι τράπεζες από τις οποίες έχουν περάσει ή θα περάσουν χρήματα του Μπίτζιου ή των εταιρειών του και δεν κάνουν σχετικές αναφορές στην OF AC και στην ελληνική Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος…».

    Ο κ. Μπίτζιος χαρακτηρίζει το περιεχόμενο του δημοσιεύματος αυτού «παντελώς αναληθές, ανακριβές, ανεδαφικό και μη ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα και ιδιαιτέρως προσβλητικό […] με ταυτόχρονη χρήση υπαινιγμών που θίγουν και προσβάλλουν βάναυσα την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά» του.

    Και δηλώνει στην εξώδικη δήλωσή του:

    «Ευθύς εξαρχής επισημαίνω ότι ουδεμία σχέση είχα και έχω με την υλοποίηση επενδύσεων χρηματικών κεφαλαίων στην ασφαλιστική αγορά. Ειδικότερα, ουδέποτε μέχρι και σήμερα προέβην σε επενδύσεις σε οιουδήποτε είδους ασφαλιστικά προϊόντα στην κύρια, την παράλληλη και την εν γένει ασφαλιστική αγορά. Ουδέποτε εξηύρα «επενδυτικό καταφύγιο», όπως όλως ψευδώς και ανεδαφικώς ισχυρίζεσθε, ούτε χρησιμοποίησα προς όφελος μου οιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία με σκοπό να αποκρύψω χρηματικά ποσά προερχόμενα από επενδυτικά προϊόντα, τα οποία υπαινίσσεστε ότι κατέχω. Εξάλλου, η αναλήθεια των ισχυρισμών σας επιρρωνύεται και από το γεγονός ότι στο εν λόγω δημοσίευμά σας αναφέρεστε όλως γενικά και αορίστως σε μία ασφαλιστική εταιρεία και τη μητρική αυτής, δίχως να αναφέρετε την επωνυμία της ή έστω κάποια στοιχεία αναγνωρισιμότητάς της.

    Ως εκ τούτου, ΔΗΛΩΝΩ ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι, δεν συνδέομαι με κανένα απολύτως τρόπο με την ασφαλιστική αγορά και τα επενδυτικά σε αυτή προϊόντα, στην οποία αναφέρεστε στο δημοσιευθέν και αναρτηθέν άρθρο σας και με όσα υπαινίσσεστε εις βάρος μου το οποία με διαβάλλουν και θίγουν ανεπανόρθωτα την επαγγελματική μου υπόληψη, τιμή και αξιοπρέπεια».

    Η απάντησή μας

    Αντί άλλης απάντησης, παραθέτουμε τα ακόλουθα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κ. Φέλιξ Μπίτζιος διαθέτει ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα:

    Το εξώδικο του Φέλιξ Μπίτζιου στο mononews.gr

    Φέλιξ Μπίτζιος, εξώδικο

    Φέλιξ Μπίτζιος, εξώδικο

    Φέλιξ Μπίτζιος, εξώδικο

    Φέλιξ Μπίτζιος, εξώδικο

    Φέλιξ Μπίτζιος, εξώδικο

    Φέλιξ Μπίτζιος, εξώδικο



    ΣΧΟΛΙΑ