• Business

    FedEx: Νέο κύμα απολύσεων στην Ευρώπη – Περικόπτει έως και 2.000 θέσεις εργασίας

    • Bloomberg
    Raj Subramaniam, CEO Fedex,

    Raj Subramaniam, CEO Fedex, (Πηγή: Linkedin)


    Nα περικόψει έως και 2.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη σχεδιάζει η Fedex, στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να “συγκρατήσει” τις δαπάνες και τα λειτουργικά κόστη.

    Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός των ταχυμεταφορών, σχεδιάζει να καταργήσει και να συγχωνεύσει ρόλους σε όλες τις back-office και εμπορικές της δραστηριότητες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη.

    Ωστόσο, οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τους πελάτες ή την υπηρεσία παράδοσης, όπως υποστήριξε.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, το σχέδιο θα αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση έως και 175 εκατομμύρια δολάρια, από το οικονομικό έτος 2027 και μετά.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία αναμένει κόστος προ φόρων έως και 375 εκατομμύρια δολάρια από αποζημιώσεις και έξοδα από τις απολύσεις.

    Οι κινήσεις, οι οποίες υπόκεινται σε διαβουλεύσεις σε επίπεδο χώρας, έρχονται να προστεθούν στις σαρωτικές μειώσεις του εργατικού δυναμικού από πέρσι, όταν δηλαδή η FedEx αποκάλυψε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των δικτύων παράδοσης και εξοικονόμησης δισεκατομμυρίων σε κόστος.

    Μάλιστα, τον Μάρτιο φέτος, η εταιρεία αναγνώρισε ότι ο αριθμός των εργαζομένων είχε συρρικνωθεί κατά σχεδόν 22.000 θέσεις εργασίας σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω αποχωρήσεων και περικοπών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Εντάσσεται στην Pharma.Aero – Ακόμη μια σημαντική αναγνώριση

    Rolex: «Pepsi» ή «Batman»; Πανομοιότυπα με τεράστια απόκλιση στις τιμές – Τι κάνει τη διαφορά

    Ideal Holdings: Στις 17 Ιουνίου θα πληρωθούν οι τόκοι για το ομολογιακό



    ΣΧΟΛΙΑ