Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

FedEx: Κέρδη κάτω του αναμενομένου το α’ τρίμηνο – «Βουτιά» για τη μετοχή

Rajesh Subramaniam,

Rajesh Subramaniam, CEO Fedex (Πηγή: newsroom.fedex.com)

«Βουτιά» έως και 15% σημείωσε η μετοχή της FedEx στις συναλλαγές της Παρασκευής στη Wall Street, καθώς για το α’ τρίμηνο παρουσίασε τα πιο αδύναμα αποτελέσματα της τελευταίας διετίας.

Ο γίγαντας του κλάδου των μεταφορών, ανακοίνωσε κέρδη 3,60 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των εκτιμήσεων της Wall Street για 4,75 δολάρια ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έτσι αναγκάστηκε να υποβαθμίσει το guidance για τα κέρδη του έτους από 21 σε 20,50 δολάρια ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της Fedex θεωρούνται ενδεικτικά για την κατάσταση του παγκόσμιου οικονομικού εμπορίου και την ανάπτυξη.

Επομένως, η πτώση της μετοχής της, συμπαρέσυρε τις μετοχές των ανταγωνιστών της, UPS και DHL.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο αναλυτής Ravi Shanker της Morgan Stanley υποβάθμισε την μετοχή της FedEx από Buy σε Hold και μείωσε την τιμή – στόχο στα 200 από 215 δολάρια ανά μετοχή.

Οι προσδοκίες για υψηλότερα έσοδα και κέρδη από υπηρεσίες premium στις ΗΠΑ επίσης υποβαθμίστηκαν, δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής, John Dietrich.

Ωστόσο, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία ενσωμάτωσης δικτύων, ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας μείωσης του κόστους.

Σύμφωνα με τον CEO Ρατζ Σουμπραμανιάμ, η εταιρεία παραμένει σε καλό δρόμο για εξοικονόμηση 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτό το οικονομικό έτος.

Διαβάστε επίσης: 

Premia Properties: Αύξηση σε έσοδα και λειτουργική κερδοφορία το α’ εξάμηνο – 55 ακίνητα υπό διαχείριση

Snapchat: Στη σκιά των γιγάντων του διαδικτύου – Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Snap

Warren Buffett: Έμεινε με μερίδιο αξίας 34 δισ. δολ. στην Bank of America, και είναι όλο καθαρό κέρδος!