Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bons Vivants

Σάντρα Μαρινοπούλου, Ευγενία Νιάρχου: Στη Μόδα και την Τέχνη

Σάντρα Μαρινοπούλου, Ευγενία Νιάρχου: Στη Μόδα και την Τέχνη

Η Ευγενία Νιάρχου στο Λας Βέγκας

Επισκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων στη μόδα και την Τέχνη την εβδομάδα που πέρασε. Το mononews παρακολούθησε τις εξελίξεις στις δύο βιομηχανίες και ξεχώρισε τα κυριότερα συμβάντα από επιχειρηματικής απόψεως. Ό,τι συζητήθηκε και ό,τι αξίζει κανείς να γνωρίζει.

Το «επιμύθιο»; Οι Έλληνες απέδειξαν τη διεθνή τους απήχηση ενώ η αναλλοίωτη απήχηση της Chanel αναδείχθηκε ποικιλοτρόπως από την έβδομη τέχνη. Και όχι, το υπονοούμενο δεν αφορά το (περσινό άλλωστε) φιλμ για τη διαφήμιση της κολώνιας Bleu de Chanel (με πρωταγωνιστή τον σούπερ σταρ Τιμοτέ Σαλαμέ -Timothée Chalamet) που σκηνοθέτησε ο οσκαρούχος Μάριο Σορέντι. Η αποκάλυψη παρακάτω…

@mononews.gr #fashion #art #fashionbusiness #businessoffashion #fashionnews #artscene #artists #chanel #fendi #karllagerfeld #greece #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – mononews.gr

H Cindy στο Κυκλαδικό

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η πρόεδρος Σάντρα Μαρινοπούλου εγκαινίασε την έκθεση Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα. Παρουσιάζει εκατό  φωτογραφικές συνθέσεις της για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η (γνωστή συλλέκτρια φωτογραφικής τέχνης) Σάντρα Μαρινοπούλου προνόησε για την πρώτη μουσειακή έκθεση της σπουδαίας αμερικανίδας φωτογράφου.

Η γειτνίαση των έργων της με τη συλλογή του Μουσείου (από τις πληρέστερες ιδιωτικές συλλογές στον κόσμο), δημιουργεί αισθητικούς και εγκεφαλικούς συσχετισμούς. Τα φημισμένα γυναικεία ειδώλια της 3ης χιλιετίας π.Χ. δίπλα στη σύγχρονη αναπαράσταση του γυναικείου φύλου, μέσα από το εκλεπτυσμένο φίλτρο της πρωτοπόρου Σίντι Σέρμαν.

Στα εγκαίνια μίλησε και η διακεκριμένη επιμελήτρια της πινακοθήκης του Λονδίνου National Portrait Gallery, Φλάβια Φριγκέρι (Flavia Frigeri).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Γεύμα για τους χορηγούς της έκθεσης Cindy at Cycladic και τους φίλους του Μουσείου
Έργο της Σίντι Σέρμαν
Εγκαίνια στο Μέγαρο Σταθάτου
Η Φλάβια Φριγκέρι (Flavia Frigeri) της National Portrait Gallery

Διεθνούς απήχησης Έλληνες στο Λας Βέγκας

Η Ευγενία Νιάρχος, ο Νίκος Κούλης και η Λητώ Καρακωστάνογλου συμμετείχαν στη σημαντική έκθεση σχεδιαστών κοσμήματος Couture (4-8/7/24) στο Λας Βέγκας.

Πρόκειται για την πιο γνωστή και εκτεταμένη εμπορική παρουσίαση υψηλής κοσμηματοποιίας και ωρολογοποιίας στην Αμερική. Πραγματοποιείται ετησίως στο πολυτελές ξενοδοχείο Wynn Las Vegas.

Γεμίζει ασφυκτικά με επιχειρηματίες και αγοραστές λιανικής όπως ενδεικτικά οι κολοσσοί Bergdorf Goodman, Marissa Collections, TWIST, Reinhold Jewelers, Borsheims και Neiman Marcus μεταξύ άλλων. Επίσης, στους χώρους του ξενοδοχείου παρελαύνουν ινφλουένσερς, διευθυντικά στελέχη, δημοσιογράφοι και φίλοι του κοσμήματος.

Εκτός από τους ίδιους τους δημιουργούς βέβαια, που παραμένουν καρφιτσωμένοι στα δικά τους περίπτερα. Εκεί παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Όλοι γνωρίζουν ότι η Ευγενία Νιάρχου και ο Νίκος Κούλης (ειδικά) απολαμβάνουν διεθνή καριέρα.

Η Λητώ Καρακωστάνογλου όμως παραμένει το καλά διατηρημένο μυστικό της ελίτ κοινωνίας και αποτελεί έκπληξη που εκείνη έχει πετάξει πέρα από τα εγχώρια σύνορα και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ευγενία Νιάρχου (Venyx World) στην έκθεση Couture, στο Λας Βέγκας
Δημιουργία Venyx World της Ευγενίας Νιάρχου στην έκθεση Couture στο Λας Βέγκας
Τα χαρακτηριστικά μάτια της Λητώς Καρακωστάνογλου (@litofinejewelry) στην έκθεση Couture στο Λας Βέγκας
Δημιουργίες της Λητώς Καρακωστάνογλου στην έκθεση Couture στο Λας Βέγκας

Ο άλλος Θρύλος

Την προ-περασμένη Δευτέρα προβλήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ με θέμα τον αείμνηστο σχεδιαστή των οίκων Chanel και Fendi, Καρλ Λάγκερφελντ (Karl Lagerfeld).

Το docuseries με τίτλο Lagerfeld: Ambitions ανοίγει την κλειδαρότρυπα στην πολυτάραχη ζωή του.

Οικείοι και ομότεχνοί του, αποκαλύπτουν την πολυπλοκότητα αυτής της γριφώδους παρουσίας στη βιομηχανία της μόδας.

Διεισδύει στα παιδικά του χρόνια στη Γερμανία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, στα πρώτα του βήματα δίπλα στον Πιέρ Μπαλμέν (Pierre Balmain), στην ιδιαίτερη φιλία του με τον Ιβ Σεν Λοράν (Yves Saint Laurent) και στη συνάντησή του με τον Γουόρχολ, μεταξύ άλλων ιστορικών προσώπων της ποπ κουλτούρας.

Το docuseries διατίθεται από τη Novalifε και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ.

Καρλ Λάγκερφελντ

Από τη Σανέλ με αγάπη

Η Σοφία Κόπολα (με τον αδελφό της Ρόμαν Κόπολα) σκηνοθέτησε για τον οίκο Chanel την πασαρέλα της ιδιαίτερης συλλογής Métiers d’ art. Παρουσιάστηκε φέτος το χειμώνα στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένα φιλμ σαν ημερολόγιο που συλλαμβάνει τη δημιουργική ενέργεια της αγγλικής πόλης.

Η Σοφία Κόπολα άλλωστε παραμένει πρέσβειρα του κορυφαίου γαλλικού οίκου, από τα χρόνια του ηγεμονικού σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ.

Η ετήσια αυτή συλλογή θεωρείται υψίστης σημασίας για τη βιομηχανία της μόδας. Εξυμνεί τους μεμονωμένους τεχνίτες και τα τοπικά εργαστήρια που η Chanel άρχισε να αγοράζει από το 1984, για να διατηρήσει την παράδοση και την εξειδίκευση που θεμελίωσαν την γαλλική πολυτέλεια.

Chanel
Σοφία Κόπολα

Ένα γεύμα καλοκαιρινό

Η Βάνα Λαβίδα οργάνωσε -στο Εcali Club- διήμερο φιλανθρωπικό μπαζάρ (summer bazaar το αποκάλεσε η ίδια) για την ενίσχυση του σημαντικού σωματείου για τις νευρομυϊκές παθήσεις MDA Hellas.

Συμμετείχαν νεοσύστατες ελληνικές εταιρείες όπως η Fayemar και πολλές, πιο καταξιωμένες όπως το Koku Concept.

Όπως πάντα, πλούσια δώρα λαχνών παρείχαν η Αναστασία Καίσαρη (Kessaris), η Ελίνα Βασιλάκη (Aegean), οι αδελφές Μαρία και Ιλένα Κόκκου (Koku Concept) και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες.

Βάνα Λαβίδα

Fayemar
Koku Concept
Kessaris

Την Κατερίνα Δαφέρμου έντυσε το freeshop.gr

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντίνος Κακανιάς, Ιλεάνα Μακρή: Αγώνας για την Ελίζα

Έφη Γιατίλη Βακάκη, Μπερνάρ Αρνό και Fendi: Μόδα και Τέχνη