• Fashion & Art

    Η Zendaya με ON, ο κόμης Νικολάι στην Αθήνα: Μόδα και Τέχνη

    Zendaya


    Οι σημαντικότερες εξελίξεις από το χώρο της μόδας και της τέχνης την εβδομάδα που πέρασε.

    Ιδιαίτερες εξελίξεις στη μινωική αρχαιολογία, ενώ σημειώνεται μεγάλος ανταγωνισμός στις εταιρείες αθλητικής μόδας.

    @mononews.gr #fashion #art #businessoffashion #fashionbusiness #louisvuitton #design #zendaya #onrunning #hoka #nike #greece #news #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – mononews.gr

    Νέο εύρημα μινωικής τέχνης

    Σε εντυπωσιακό εύρημα για τη μινωική αρχαιολογία οδήγησαν οι ανασκαφικές έρευνες στην κορυφή του λόφου Παπούρα, σε υψόμετρο 494μ., ΒΔ της κωμόπολης Καστελλίου και του υπό κατασκευή αεροδρομίου. Πρόκειται για αρχιτεκτονικό σύνολο με κυκλική μορφή που αναπτύσσεται σε δαιδαλώδη διάρθρωση.

    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρατήρησε πως πρόκειται για «μοναδικό εύρημα με εξαιρετικό ενδιαφέρον». Όσο για το αεροδρόμιο δήλωσε ότι «μπορεί να προχωρήσει και οι αρχαιότητες να προστατευτούν, όπως πρέπει».

    Μια τιάρα από τον LV

    Ο οίκος Louis Vuitton εγκαινίασε την πρώτη συλλογή υψηλής κοσμηματοποιίας με τίτλο Awakened Hands, Awakened Minds. Ανάμεσα στα εκατό μίνι έργα τέχνης της συλλογής διακρίνονται η πρώτη τιάρα στην ιστορία του οίκου, ένα κίτρινο διαμάντι κομμένο σαν το μονόγραμμα του Louis Vuitton και ρουμπίνια πλήρως ανιχνεύσιμης προέλευσης.

    Η προέλευση ή καταγωγή κάθε πέτρας επηρεάζει την αξία της, πολύ περισσότερο τη σύγχρονη εποχή. Η συγκεκριμένη παράμετρος οφείλεται στην ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη γενιά GEN Z που αρνείται να «λερώσει» τα χέρια της με τα λεγόμενα blood diamonds. Αυτά δηλαδή που για να δημιουργηθούν καταπατήθηκαν ανθρώπινα δικαιώματα σε τρίτες χώρες.

    Ο κόμης που έγινε φωτογράφος

    Εγκαινιάστηκε στην γκαλερί ντιζάιν Στεφανίδου Τσουκαλά η έκθεση The Living Past του περιζήτητου Άγγλου φωτογράφου Νικολάι φον Μπίσμαρκ (Nikolai Von Bismark).

    Οι ονειρικές λήψεις του έχουν φιγουράρει σε εκδόσεις όπως οι Financial Times και η Vogue. Η σχέση του Νικολάι φον Μπίσμπαρκ με την Κέιτ Μος είχε συζητηθεί ευρέως.

    Ο φωτογράφος διατηρεί τον τίτλο του κόμη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Η γκαλερί Στεφανίδου Τσουκαλά στο Μαρούσι ανήκει στη Βέτα Στεφανίδου Τσουκαλά και στην κόρη της Λώρα Τσουκαλά, η οποία τη διευθύνει. Η πρώτη ίδρυσε το κατάστημα VST που συνεργάστηκε με θρυλικούς σχεδιαστές εσωτερικών χώρων όπως ο Ντέιβιντ Χικς.

    Η Κέιτ Μος με την κόρη της το μοντέλο Λίλα Μος φωτογραφημένες από τον Νικολάι Φον Μπίσμαρκ

    H Zendaya είναι ON

    H σούπερ σταρ Zendaya υπέγραψε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικής μόδας On Running.

    Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε η Zendaya δεν προσεγγίζει σε μέγεθος το παλαιότερο με τον Valentino ή το ισχύον με τον Louis Vuitton ωστόσο υπογραμμίζει τη συγγένεια μεταξύ πολυτέλειας και αθλητικού ενδύματος, ειδικά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

    Νέες και δυναμικές εταιρείες όπως οι On, η Salomon και η Hoka προσπαθούν να ανταγωνιστούν τις Nike, Adidas, Puma και Under Armour, αλλά η πρωτοκαθεδρία αυτών των δεινοσαύρων παραμένει ακλόνητη.

    Έρευνα της RBC Capital Markets έδειξε ότι ακόμη και η Lululemon που το 2010 σημείωσε ένα δισ. δολάρια σε πωλήσεις, καταλαμβάνει μόνο το 2.4 της συνολικής αγοράς αθλητικής μόδας ενώ η Nike το 17%.

    Zendaya, κόμης Νικολάι, μινωϊκή τέχνη: Νέα μόδας και Τέχνης
    Η Zendaya στην καμπάνια On Running

    EMST και ΔΑΚΗΣ

    Το φωτογραφικό πορτρέτο του Δάκη Ιωάννου κόσμησε το εξώφυλλο του περιοδικού Design Scene, με λήψη που συνέλαβε η σουρεαλιστική ιδιοφυία του Μαουρίτσιο Κατελάν.

    Η έκθεση στο ΕΜΣΤ Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο παρουσιάστηκε στο περιοδικό art review ως μία από τις δέκα απαραίτητες εκθέσεις διεθνώς μέσα στον Ιούνιο.

    Υψηλή ραπτική α λα Ελληνικά

    Πραγματοποιήθηκε από το jenny.gr η διοργάνωση για την ελληνική υψηλή ραπτική με τίτλο Hautes Grecians. Την έκτη έκδοση του θεσμού  στο βιομηχανικό τοπίο του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου της ΔΕΗ παρακολούθησαν πεντακόσιοι θεατές.

    Ανάμεσά τους και η πολυσχιδής Τζένη Μπαλατσινού που ίδρυσε τους Hautes Grecians το 2017. Όλα τα έσοδα της φετινής εκδήλωσης στήριξαν τους σκοπούς της εταιρείας κατά της παιδικής κακοποίησης ELIZA.

    Hautes Grecians

    Πληροφορίες

    Την Κατερίνα Δαφέρμου έντυσε η εταιρεία Free Shop.



    ΣΧΟΛΙΑ