Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Εξώδικο του Πάνου Ξενοκώστα στο mononews.gr – Η απάντησή μας

Πάνος Ξενοκώστας

Πάνος Ξενοκώστας

Εξώδικη Διαμαρτυρία – Δήλωση – Πρόσκληση στο mononews.gr απέστειλε ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, διαμαρτυρόμενος για το από 21.10.2024 δημοσίευμά μας με τίτλο: «Πάνος Ξενοκώστας (ΟΝΕΧ): Η υπονόμευση του σχεδίου διάσωσης των ΕΑΣ, οι 6 μύθοι και η πρεσβεία των ΗΠΑ».

Η απάντησή μας

Την 21/10/2024 αναρτήσαμε στη στήλη Business δημοσίευμα  με τίτλο : «Πάνος Ξενοκώστας (ΟΝΕΧ): η υπονόμευση του σχεδίου διάσωσης των ΕΑΣ, οι 6 μύθοι και η πρεσβεία των ΗΠΑ». Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παναγιώτη Ξενοκώστα με την επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας- πρόσκλησης μεταξύ άλλων  και προς το mononews.gr. (Δείτε εδώ την Εξώδικη Διαμαρτυρία – Δήλωση – Πρόσκληση του κ. Πάνου Ξενοκώστα).

Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι κάθε δημοσίευμα που αναρτούμε γίνεται στα πλαίσια του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμικού μας καθήκοντος για άμεση, πλήρη και ελεύθερη ενημέρωση  και πληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού. Σε καμιά απολύτως περίπτωση το mononews, η διοίκησή του και ο συντάκτης των άρθρων δεν κινήθηκαν από πρόθεση να προσβάλλουν την τιμή, την υπόληψη, το ήθος και την φήμη  του ανωτέρω εξωδίκως δηλούντα και της εταιρίας του, δεδομένου ότι δεν υφίσταται ουδείς προσωπικός ή άλλος λόγος προς τούτο. Αντιθέτως, το επίμαχο δημοσίευμα είναι απολύτως δημοσιογραφικό, καθώς προβάλλαμε το σχετικό ρεπορτάζ όπως αυτό πηγάζει από  δημοσιογραφικές πηγές και έγγραφα στοιχεία, ενώ δεν είχαμε ως αυτοσκοπό τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων αλλά την παρουσίαση της εν λόγω υπόθεσης μέχρι και σήμερα, χωρίς να γίνεται κανένα σχόλιο ή υπαινιγμός εκ μέρους του γράφοντος και χωρίς να υπάρχει σαφής υιοθέτηση εκ μέρους μας των όσων έχουμε πληροφορηθεί.

Σε κάθε περίπτωση με μοναδικό στόχο την αντικειμενική πληροφόρηση της κοινής γνώμης, το mononews.gr απολαμβάνει την ελευθερία για δημοσίευση κάθε αξιόπιστης σχετικής είδησης χωρίς αποκλεισμούς και είμαστε πάντοτε στη διάθεση του κ. Ξενοκώστα, προκειμένου να μεταφέρουμε και τη δική του άποψη επί των στοιχείων που λαμβάνουμε από ανώνυμες, ως επί το πλείστον, πηγές.