Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Εξάρχου για γέφυρα στην Εθνική Οδό: Θα αποκατασταθεί η ζημιά – Μέχρι την Τετάρτη ο δρόμος θα είναι ξανά στην κυκλοφορία (video)

Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO της Intrakat

Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO της Intrakat

Άμεσα ανταποκρίθηκε η Intrakat στην επείγουσα έκκληση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αποκατάσταση της αερογέφυρας στον Ισθμό, μετά τη φωτιά που προκλήθηκε από την ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Από τα ξημερώματα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατεδάφιση της γέφυρας, ενώ στο σημείο βρέθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

Αλέξανδρος Εξάρχου: Το συντομότερο θα αποκατασταθεί η ζημιά

Από το σημείο των εργασιών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου σε δηλώσεις του τόνισε πως «έγινε ένα τιτάνιος αγώνας με συντονισμό από το υπουργείο από χθες το βράδυ και καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο δρόμος να έχει ανοίξει έως την Τετάρτη».

«Ήταν εδώ ο κ. Ταχιάος (υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών) όλο το βράδυ και εμείς όλο το βράδυ. Για να ξεκινήσουν οι εργασίες αυτές και να τελειώσουν στον χρόνο που συζητάμε χρειάστηκαν γενναίες αποφάσεις από το υπουργείο, οι οποίες ελήφθησαν αμέσως.

Ό,τι μπορούμε κάνουμε, φέραμε ό,τι μηχανήματα ήταν δυνατόν να φέρουμε.

Θεωρούμε ότι θα αποκατασταθεί η ζημιά το συντομότερο δυνατόν και σίγουρα πιστεύω μέχρι την Τετάρτη ο δρόμος θα είναι ξανά στην κυκλοφορία.

Ό,τι απαιτήθηκε να γίνει και οι χρόνοι που χρειάστηκαν για να ληφθούν οι αποφάσεις των υπουργείων και ο συντονισμός με την κυβέρνηση και το υπουργείο ήταν κάτι το οποίο δεν έχει ξανατύχει και θεωρώ ότι ήταν η γρηγορότερη αντίδραση που έχω δει ποτέ από Δημόσιο σε σχέση με ένα ατύχημα.

Όπως πάντα όλες οι τεχνικές εταιρείες στην Ελλάδα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπιστούν αυτές οι έκτακτες συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξάρχου.

Στο σημείο βρέθηκαν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος, αλλά και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Ισθμός: 112 για μεγάλες καθυστερήσεις από Ελευσίνα προς Κόρινθο και «μπλόκο» στα φορτηγά – Η Intrakat ξεκίνησε άμεσα την κατεδάφιση της γέφυρας

Χρήστος Σταϊκούρας: Αυτοψία στη γέφυρα του Ισθμού – Θα πάρει περισσότερες ημέρες, θα υπάρξει ταλαιπωρία