Πρώην πρόεδρος του κρατικού κολοσσού του τραπεζικού τομέα Everbright τέθηκε επισήμως υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του καθώς τον βαραίνουν υποψίες για διαφθορά και δωροληψία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Κίνας.
Μετά την ολοκλήρωση έρευνας επιτροπής κατά της διαφθοράς, το πόρισμα της οποίας διαβιβάστηκε στην εισαγγελία, αυτή η τελευταία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως διέταξε «τις τελευταίες μέρες» τη σύλληψη του Τανγκ Σουανγκνίνγκ, του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου.
Ο κ. Τανγκ, 69 ετών, διαγράφτηκε από το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, για σοβαρές παραβιάσεις, καθώς η εκστρατεία κατά της διαφθοράς στον χρηματοοικονομικό τομέα μοιάζει να επιταχύνεται.
Ο πρώην πρόεδρος της Everbright είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του κινεζικού εποπτικού φορέα για τον τραπεζικό τομέα προτού αναλάβει τη θέση στον όμιλο, το 2007. Αποχώρησε από αυτόν το 2017.
Διαβάστε επίσης
Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά από σήμερα «σαφάρι» αναζήτησης επενδυτών εν όψει του placement
Με απολύσεις ξεκίνησαν το νέο έτος τεχνολογικοί κολοσσοί και τράπεζες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η γεωπολιτική αξία του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
- Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της Αλβανίας: Η διαδρομή του Σαμίρ Μάνε από την εξορία στη δημιουργία μίας αυτοκρατορίας
- Η μυστική αυτοκρατορία του κληρονόμου της Hermes: Η αγωγή των 16 δισ. και το αόρατο χέρι του Κατάρ
- Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε τώρα τα νέα μέτρα στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ – Οι στόχοι της ΔΕΘ
