• Business

    Έβελυν Μαραγκουδάκη: Η νέα ισχυρά κυρία της Εθνικής (Στην ΑΓΕΤ την ονόμαζαν serial killer)

    Έβελυν Μαραγκουδάκη

    Έβελυν Μαραγκουδάκη. Εθνική Τράπεζα


    Μία… serial killer είναι η νέα επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της Εθνικής Τράπεζας. Μην πάει ο νους σας στο κακό: Η Έβελυν Μαραγκουδάκη δεν είναι… μανιακή δολοφόνος. Όμως αυτό το παρατσούκλι την ακολουθεί από τη θητεία της στην ΑΓΕΤ Ηρακλής. Κι αυτό γιατί η Έβελυν Μαραγκουδάκη ήταν μέχρι τον Μάρτιο του 2015 η διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων της ΑΓΕΤ Ηρακλής, και από το πόστο αυτό ήταν υπεύθυνη για το δύσκολο έργο των απολύσεων προσωπικού – εξ ου και η… δολοφονική της φήμη. Στενή συνεργάτιδα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής Pierre Deleplanque και έμπειρο στέλεχος, η «σιδηρά κυρία» Έβελυν Μαραγκουδάκη αποχώρησε από την ΑΓΕΤ τον Μάρτιο του 2015, στο πλαίσιο των εκτεταμένων αλλαγών στη διοίκηση της εταιρείας – τότε είχε αντικατασταθεί από την Ειρήνη Τζανέτου, άλλοτε Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της ΔΕΗ.

    Η πρόσληψή της Έβελυν Μαραγκουδάκη στην Εθνική φαίνεται πως αποτέλεσε την αιτία για το οριστικό «διαζύγιο» της τράπεζας με τον Ζώη Πεπέ, επί χρόνια στέλεχος της ΕΤΕ με έντονη συνδικαλιστική δράση και χαρακτηριζόμενο από πολλούς ως «άνθρωπο του ΣΥΡΙΖΑ».

    zois-pepes

    Όπως γράφαμε χθες στο mononews.gr, ο Ζώης Πεπές είχε έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη για γενικότερα θέματα στρατηγικής, μεταξύ των οποίων και το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων. Όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόφαση για την πρόσληψη της Έβελυν Μαραγκουδάκη, μία απόφαση με την οποία διαφωνούσε έντονα, με αποτέλεσμα τελικά να υποβάλει την παραίτησή του.

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕ
    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕ

    Η αποχώρηση του Ζώη Πεπέ σηματοδοτεί ουσιαστικά και την αποδυνάμωση της κρατικής επιρροής στην Εθνική Τράπεζα, σε μία περίοδο όπου ο SSM κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών, οι αλλαγές στις διοικήσεις των οποίων είναι σαρωτικές και προς την κατεύθυνση το αφελληνισμού τους.

     



    ΣΧΟΛΙΑ