Ολοκληρώνεται η λίστα των ηλεκτρονικών σφυριών του 2024 για το οποίο απομένουν 3.178 διαφορετικοί πλειστηριασμοί.

Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να βγουν στο σφυρί μεγάλα και γνωστά ακίνητα και κινητά στοιχεία, ανάμεσά τους το ακίνητο Κορασίδη στον Πειραιά, τα εξοχικά της οικογένειας Τσαντίλη στην Αυλίδα και το φωτογραφικό αρχείο της «Ελευθεροτυπίας».

1

Το φωτογραφικό αρχείο της «Ελευθεροτυπίας»

Ακόμη ένα σφυρί έχει προγραμματιστεί για το φωτογραφικό αρχείο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Συγκεκριμένα, το φωτογραφικό της αρχείο πρόκειται για να βγει στο σφυρί στις 13 Δεκεμβρίου του 2024 με οφειλέτρια  την «Χ Κ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.» και επισπεύδοντα ιδιώτη.

Η ιστορική εφημερίδα ξεκίνησε να κυκλοφορεί τις 21 Ιουλίου του 1975 και ήταν η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση.

Ωστόσο, έκλεισε το 2012 και πτώχευσε το 2014 με τον τίτλο της να εξαγοράζεται πριν από λίγο καιρό από την Alter Ego Media του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πρόκειται για την δεύτερη ευκαιρία του φωτογραφικού αρχείου ανάμεσα στα ηλεκτρονικά σφυριά καθώς την πρώτη φορά στις 20 Νοεμβρίου του 2024 ο πλειστηριασμός κατάληξε άγονος με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει η τιμή εκκίνησης από τα 244.516 στα 183.387 ευρώ για αυτή την εβδομάδα.

Όσον αφορά το φωτογραφικό αρχείο που βρίσκεται προς πλειστηριασμό πρόκειται για την καθημερινή ειδησεογραφία έως τις αρχές του 21ου αιώνα και συγκεκριμένα περιλαμβάνει 60 θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων νεότερη και σύγχρονη ιστορία, γεγονότα στην Ελλάδα και στον κόσμο, θέματα διεθνή, οικονομικά, αθλητισμού, προσωπικότητες, εκλογές και κόμματα κ.ά.

Επιπλέον, στο φωτογραφικό αρχείο της Ελευθεροτυπίας συμπεριλαμβάνεται το αρχείο της εφημερίδας «Έθνος» της περιόδου 1900 έως 1970.

Στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών βρίσκεται επίσης εξώδικό 71 ρεπόρτερ που αφορά τον πλειστηριασμό του φωτογραφικού αρχείου και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί φωτογραφιών του αρχείου.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η ιστορική εφημερίδα περιλαμβάνεται στις λίστες των πλειστηριασμών.

Τον Μάρτιο του 2024  είχαν βγει στο σφυρί πηγαίνοντας στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη και της Alter Ego Media τα σήματα της «Ελευθεροτυπίας», αλλά την εμφάνισή τους είχαν κάνει και τα γραφεία της στον νέο Κόσμο τα οποία πέρασαν στα χέρια της Dimand και τα γραφεία στο Κορωπί που άλλαξαν χέρια το 2022.

Η ιστορία 

Η ιστορία της «Ελευθεροτυπίας» ξεκινάει το 1975 εν μέσω μιας μεγάλης απεργίας δημοσιογράφων όπου στήνεται και το πρώτο φύλο της, το οποίο εξέδιδε η ένωση ιδιοκτητών και εκδοτών εφημερίδων.

Αργότερα, εμφανίστηκε ως η εφημερίδα των «70συντακτών», με ιδιοκτήτες τον Χρήστο Τεγόπουλο, τον Χρήστο Σιαμαντά και τον Αλέξανδρο Σουδενό.

Μετά από δύο χρόνια τον Μάιο του 1978, ο έλεγχος της εφημερίδας περιήλθε αποκλειστικά στον πρώτο μέσω της εκδοτικής εταιρίας «Χ.Κ. Τεγόπουλος και Σία Εκδόσεις Α.Ε. – Ε.Π.Ε. – Α.Β.Ε.» και παρέμεινε έως τον θάνατό του το 2006.

Το 1975 κυκλοφορεί η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το 1978 η Πρωινή Ελευθεροτυπία, ενώ ένα πρόσωπο που συνέδεσε το όνομά του όσο κανένα άλλο με την εφημερίδα ήταν αυτό του Σεραφείμ Φυντανίδη, που υπήρξε διευθυντής της για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα της Τεγόπουλος Α.Ε οδήγησαν την ιστορική εφημερίδα σε πτώχευση και στο λουκέτο.

Συγκεκριμένα, το 2011 σταμάτησαν οι πληρωμές των εργαζομένων με τους ίδιους να αποφασίζουν την έναρξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, αναστέλλοντας έτσι την κυκλοφορία της εφημερίδας.

Το 2013 η εφημερίδα και η ιστοσελίδα κυκλοφόρησαν ξανά, όμως παρά την αισιόδοξη επαναλειτουργία της από τον εκδότη Χάρη Οικονομόπουλο το 2014 κλείνει οριστικά καθώς δεν κατάφερε να  ξεφύγει από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Οικογένεια Τσαντίλη

Ένα ακόμα ακίνητο βγαίνει αυτόν τον μήνα σε πλειστηριασμό και αφορά την οικογένεια Τσαντίλη, η οποία για χρόνια δραστηριοποιούνταν στον κλάδο του υφάσματος.

Συγκεκριμένα, το όνομα της οικογένειας επανήλθε στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για έναν σφυρί που είναι προγραμματισμένο για τις 11 Δεκεμβρίου 2024, το οποίο είναι αναρτημένο με τιμή εκκίνησης τα 380.000 ευρώ και επισπεύδουσα την do value και αφορά κατοικίες της οικογένειας στην Χαλκίδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αυλίδας.

Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση, πρόκειται για ένα ενιαίο γήπεδο το οποίο αποτελείται από 2 όμορα αγροτεμάχια πρακτικά συνενωμένα, άρτια και οικοδομήσιμα, εκτάσεως 7.430,99τμ το ένα και 1.144,00τμ το άλλο, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Αυλίδας, του Δήμου Χαλκιδέων του Νομού Ευβοίας.

Το ένα οικόπεδο συνορεύει με την κοινοτική οδό Παραλίας – Δηλεσίου και σύμφωνα με νεότερη μέτρηση έχει επιφάνεια 6.901,45μ.τ. και το δεύτερο συνορεύει με πρόσωπο 11μ περίπου με την κοινοτική οδό Παραλίας – Δηλεσίου.

Επί του γηπέδου επιφανείας 7.430,99μ.τ. βρίσκονται δύο συνενωμένες με πέργκολα ισόγειες κατοικίας με τα υπόγεια τους, ένα βοηθητικό κτίσμα διαμορφωμένο σε κατοικία, πισίνα, γήπεδο (μπάσκετ και τένις) και στεγασμένες θέσεις στάθμευσης.

Στο γήπεδο επιφανείας 1.144,00, υπάρχει συγκρότημα κατοικιών το οποίο αποτελείται από 3 ισόγεια διαμερίσματα. Πρόκειται για μέτριας κατασκευής κτίρια, με πέτρινα δάπεδα, ξύλινα κουφώματα, επίχρισμα λευκού σοβά, τα οποία κατά την αυτοψία ήταν σε μέτρια κατάσταση συντήρησης.»

Η ιστορία

Η ιστορία για την οικογένεια ξεκινά το 1919 όταν ο Γιάννης Τσαντίλης πουλούσε φλοκάτες και είδη κλωστοϋφαντουργίας στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνέχεια τα παιδιά του Τάκης και Μαίρη Τσαντίλη ξεκίνησαν την εισαγωγή ένδυσης από την Ιταλία και τη Γαλλία με την κοσμική Αθήνα να επιλέγει την επωνυμία της οικογένειας για τις ενδυματολογικές της επιλογές.

Τη δεκαετία του 1970 μεταφέρονται σε νέο κατάστημα στη Μητροπόλεως και Καπνικαρέας, ενώ όσον αφορά την εισαγωγή επεκτάθηκαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ινδίας αλλά και στο έτυμο ένδυμα.

Από το 1980 η οικογένεια άνοιξε νέα καταστήματα στην Αθήνα, την Κηφισιά, τη Γλυφάδα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Μετά τον θάνατο του Τάκη Τσαντίλη, το 1993 την εταιρεία αναλαμβάνουν ο Γιάννης και τα δύο αδέρφια του, ο Δημήτρης και ο Αλέξης.

Μετά το 2000 η οικογένεια ήρθε σε ρήξη, όταν ο Δημήτρη Τσαντίλης αποχώρησε από την εταιρεία, μια υπόθεση που έφτασε μέχρι και τα δικαστήρια.

Η διαμάχη αυτή αποδυνάμωσε επιχειρηματικά την οικογένεια χωρίζοντας την στα δύο.

Τα οικογενειακά προβλήματα και η οικονομική κρίση ήταν ο καθοριστικός συνδυασμός για να μπει η επιχείρηση σε τροχιά καθόδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αναρτημένα στοιχεία της εταιρείας στο ΓΕΜΗ το 2023, διορίστηκε προσωρινή διοίκηση στην εταιρεία, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ στις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις που αφορούν το 2015, η εταιρεία εμφάνιζε μηδενικό κύκλο εργασιών και μεγάλες ζημιές.

Η πλειστηριασμοί αποτέλεσαν φυσικό φαινόμενο για την οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η εταιρεία.

Λίγους μήνες πριν, άλλαξε χέρια το ακίνητο φιλέτο της οικογένειας στο Θησείο το οποίο κτίριο επαγγελματικής χρήσης, επί της οδού Ερμού 124 και Πλατείας Αγίων και άλλαξε χέρια με 333.000 ευρώ.

Ράδιο Κορασίδης

Σήμερα, 13 Δεκεμβρίου του 2024 δίνεται άλλη μια ευκαιρία για το εμβληματικό κτήριο της «Ράδιο Κορασίδης» στον Πειραιά, της γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών που γέμιζε τα σπίτια των προηγούμενων δεκαετιών.

Από το 2021 έως και σήμερα έχουν διενεργηθεί πάνω από έξι άγονα σφυριά για το εν λόγω ακίνητο με αποτέλεσμα το πολυώροφο κτίριο στον Πειραιά να μένει στα αζήτητα των ηλεκτρονικών σφυριών και να επανεμφανίζεται με νέα όλο και πιο χαμηλή τιμή σε μια προσπάθεια να βρει τον νέο του ιδιοκτήτη.

Κάθε νέο σφυρί που φέρνει το όνομα Κορασίδης ψηλά στην λίστα των πλειστηριασμών θυμίζει στους παλιούς και μαθαίνει στους νέους την ιστορία μιας αλυσίδας που κάποτε κατείχε τον θρόνο της ηλεκτρικής συσκευής στην Ελλάδα.

Πράγματι Κωτσόβολος και Ράδιο Κορασίδης κάποτε μάχονταν για τον θρόνο των ηλεκτρικών συσκευών, καθώς η αλυσίδα Κορασίδης αποτελούσε το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα.

Η Ράδιο Κορασίδης, θεωρούνταν ο «γίγαντας» των ηλεκτρικών συσκευών και ήταν ο ισχυρός αντίπαλος του μέχρι σήμερα δυνατού Κωτσόβολου, με την πρώτη να περνά από την πρωτοκαθεδρία στην πτώχευση και με την περιουσία της εταιρείας ηλεκτρικών συσκευών να περνά από τις λίστες των πλειστηριασμών και να αλλάζει χέρια.

Με τιμή πρώτης προσφοράς στα 3.417.000,00 ευρώ, οφειλέτη την ΡΑΔΙΟ Α. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Ε.Ε.Α.Ε. ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ και επισπεύδων σύνδικο της πτώχευσης, η «Ράδιο Κορασίδης» γράφει εδώ και χρόνια το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας της πτώσης της.

Το story

H Ράδιο Κορασίδης ιδρύεται το 1947 από τον Αντώνη Κορασίδη και το πρώτο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών ανοίγει στον Πειραιά και από τότε η Ράδιο Κορασίδης παίρνει μέρος στην ιστορία του ελληνικού επιχειρείν.

Η κυριαρχία στον χώρο δεν είναι τυχαία, τα καταστήματα Κορασίδης γίνονται ταυτόσημα με μια νέα εποχή, καθώς εισάγουν την πρώτη έγχρωμη τηλεόραση στην ελληνική αγορά και καθιέρωσαν το mini πλυντήριο πιάτων.

Έρχεται μια περίοδος μεγάλης ανάπτυξης που καθοδηγείται από τον Αντρέα Κορασίδη, ο οποίος μετέτρεψε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε ένα επιχειρηματικό σχήμα με τέσσερις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, την Ράδιο Κορασίδης, την Micromedia, την Ράδιο Κορασίδης Telecom και την Κλαουδάτος.

Το 1999 βραβεύεται ως ο εμπορικός όμιλος που δημιούργησε τις περισσότερες θέσεις εργασίας και ένα χρόνο μετά ακολουθεί έκρηξη πωλήσεων και κερδών.

Ωστόσο, η μεγάλη και ταχεία ανάπτυξη του ομίλου και οι επενδύσεις σε δραστηριότητες που δεν απέδιδαν απαιτούσαν όλο και περισσότερα κεφάλαια.

Παρόλο που η επιχείρηση φαινόταν να έχει μπει σε τροχιά επιτυχίας και κατάκτησης της ηλεκτρικής συσκευής στην Ελλάδα, το έτος 2000 μπήκε με κακούς οιωνούς με τα πρώτα προβλήματα να κάνουν την εμφάνιση τους τον επόμενο χρόνο.

Συγκεκριμένα, ο ισολογισμός του 2001 επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία περνά σε μια εποχή κρίσης.

Ήδη, η Ράδιο Κορασίδης είχε παρουσιάσει μείωση κύκλου εργασιών στα 224,8 εκατ. ευρώ, έναντι 241,5 εκατ. ευρώ το 2000.

Το 2001 τα κέρδη από 21,14 εκατ. και το 2000 δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 2 εκατ. ευρώ.

Η συνέχεια θέλει τα δάνεια να εκτοξεύονται, το σύνολο των υποχρεώσεων να ξεπερνά τα 170,19 εκατ. ευρώ και τον τζίρο να σημειώνει αρνητικά νούμερα.

Η διάσωση

Το 2003 γίνεται μια προσπάθεια διάσωσης με επίκεντρο τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους, τον τρόπο διακίνησης των προϊόντων και την αλλαγή πολιτικής.

Παρά τις προσπάθειες, από εκεί που η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο είχε φτάσε τη δεκαετία του 1990 τα 50 ευρώ, το 2003 διαπραγματεύεται στα 1,8 ευρώ.

Το 2005 η εταιρεία που έφθασε να αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα, βρέθηκε ένα βήμα πριν το λουκέτο εξαιτίας σοβαρών οικονομικών υποχρεώσεων που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.

Το 2006 η εταιρεία Κορασίδης, με χρέη που ξεπερνούσαν τα 300 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στο άρθρο 44 και διαγράφεται το 1/3 των υποχρεώσεων της.

Το 2007 η Κορασίδης περνά στα χέρια της V-Net κατά 70%, συμφερόντων Ι. Ευαγγελάτου, που ήρθε σε συμφωνία με τους υπόλοιπους προμηθευτές και τις πιστώτριες τράπεζες για να εισέλθει ως στρατηγικός επενδυτής στην Κορασίδης.

Το 2008 , η νέα διοίκηση πείθει τον Ανδρέα Βγενόπουλο να επενδύσει στην εταιρεία και έτσι, προσελήφθησαν πάνω από 200 άτομα αλλά και διευθυντικά στελέχη, έγιναν επενδύσεις στα καταστήματα και διευρύνθηκε το δίκτυο.

Μέχρι το 2009 τα καταστήματα ανέρχονταν σε 43 πανελλαδικά.

Τα οικονομικά και οι αριθμοί ήρθαν στη συνέχεια να διαψεύσουν τις ελπιδοφόρες προσπάθειες διάσωσης, αφού το 2008 έκλεισε με ζημιές 58 εκατ. ευρώ και το 2009 με 27 εκατ. ευρώ.

Τον Οκτώβριο του 2009, είχε βάλει 114 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Τον Μάρτιο του 2009 ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συμφωνίας της MIG με τη Ράδιο Κορασίδης και τη θυγατρική της Elephant και πολλοί μίλησαν για τη δημιουργία ενός ισχυρού οχήματος που θα μπορούσε να εισέλθει στις ξένες πολυεθνικές, οι οποίες κυριαρχούσαν στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικών ειδών.

Η προσπάθεια σωτηρίας της εταιρείας ξεκίνησε, αλλά παρέμεινε ημιτελής.

Η Ράδιο Κορασίδης αν και σε μεγάλο ποσοστό εξυγιάνθηκε μέσω διαγραφής μέρους των χρεών της, αποδείχθηκε βάρος για το συμμετοχικό όμιλο.

Η MIG ανακοίνωσε πως πέραν των ήδη εγγεγραμμένων ζημιών που ανέρχονταν στα 96,8 εκατ. ευρώ, οι οποίες επιβάρυναν τα αποτελέσματα και τα ίδια κεφάλαια, εκτιμάται η ύπαρξη περαιτέρω λογιστικής ζημίας ύψους 3,7 εκατ. ευρώ περίπου από την ενοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας μέχρι την ημερομηνία της μεταβίβασης.

Η εταιρεία πωλήθηκε αντί 35 εκατ. ευρώ με το τίμημα να είναι πληρωτέο από το 2011.

Η Ράδιο Κορασίδης βρίσκεται υπό πτώχευση από τον Νοέμβριο του 2014 και οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων ξεκίνησαν το 2019.

Το ακίνητο στον Πειραιά

Πρόκειται για τρία οικόπεδα που βρίσκονται στον Πειραιά στη συμβολή των οδών Μ. Ασίας 4 & Αιγίνης, Σαρανταπόρου και Φωκαίας 3.

Επί των οικοπέδων βρίσκονται τρία πολυώροφα κτίρια αποπερατωμένα, καλής κατασκευής και με μικρές φθορές συνολικής επιφάνειας 7.294,90 τ.μ.

Τα κτίρια έχουν συνενωθεί και βρίσκονται σε ενιαία λειτουργία.

Αναλυτικότερα πρόκειται για:

Ένα οικόπεδο επιφάνειας 172,18τ.μ, άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο, με πρόσωπο 10,80μ. βορειοδυτικά επί της οδού Φωκαίας.

Επί αυτού, έχει κατασκευαστεί τμήμα κτιρίου που αφορά στην ανέγερση ειδικού κτιρίου, εγκαταστάσεις χονδοεμπορίου και αποθήκες.

Δεύτερον, πρόκειται για ένα οικόπεδο επιφάνειας 644,19τ.μ. με πρόσωπο 14,09μ. βορειοανατολικά επί της οδού Σαρανταπόρου και νοτιοδυτικά 21,41μ. επί της οδού Αιγίνης.

Επί αυτού έχει κατασκευαστεί τμήμα κτιρίου που αφορά στην ανέγερση πολυώροφου κτιρίου γραφείων.

Και το τρίτο οικόπεδο είναι επιφάνειας 502,62τ.μ. κατά το τοπογραφικό διάγραμμα που προσαρτάται στο συμβόλαιο, άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο, με πρόσωπο 18,00μ. βορειοδυτικά επί της οδού Φωκαίας, δυτικά 9,85μ. στην συμβολή των οδών Φωκαίας & Αιγίνης, 21,95μ. νοτιοδυτικά επί της οδού Αιγίνης.

Επί αυτού, έχει κατασκευαστεί τμήμα κτιρίου που αφορά στην αλλαγή όψεων με μερικές εσωτερικές επεμβάσεις και αλλαγή χρήσης από βιομηχανικό κτίριο, σε κτίριο γραφείων.

Όσον αφορά τα κτίρια:

Στο οικόπεδο επί της οδού Φωκαίας αρ.3 υπάρχει κτίριο αποτελούμενο από ισόγειο, Α΄, Β΄ & Γ΄ όροφο επιφάνειας 115,78τ.μ. αντίστοιχα, Δ΄ όροφο επιφάνειας 100,40τ.μ. και δώμα 35,02τ.μ..

Η επικοινωνία γίνεται μέσω κοινόχρηστου κλιμακοστασίου με ανελκυστήρα και όλοι οι όροφοι έχουν πρόσοψη επί της οδού Φωκαίας και επί του πίσω ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου.

Στο οικόπεδο επί της οδού Μ. Ασίας και Σαρανταπόρου υπάρχει κτίριο με υπόγειο Β επιφάνειας 644,33τ.μ. αποτελούμενο από χώρο στάθμευσης, μηχανοστάσια ανελκυστήρων, δύο κλιμακοστάσια ανελκυστήρα προσώπων και ανελκυστήρα οχημάτων, υπόγειο Α επιφάνειας 644,33τ.μ. αποτελούμενο χώρο στάθμευσης, χώρο εγκαταστάσεων, και δύο κλιμακοστάσια ανελκυστήρα προσώπων και ανελκυστήρα οχημάτων.

Επίσης διαθέτει ισόγειο επιφάνειας 450,21τ.μ. αποτελούμενο από χώρο υποδοχής και είσοδο από την οδό Μ. Ασίας, δύο κλιμακοστάσια, ανελκυστήρα προσώπων και έναν ανελκυστήρα οχημάτων, χώρους υγιεινής, υποσταθμό ΔΕΗ, οχτώ θέσεις στάθμευσης με είσοδο από την οδό Σαρανταπόρου, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ & Ε΄ όροφο επιφάνειας 450,21τ.μ. αντίστοιχα, με χρήση γραφείων , δύο κλιμακοστάσια, δύο ανελκυστήρες προσώπων, και χώρους υγιεινής.

Όλοι οι όροφοι έχουν πρόσοψη επί της οδού Μ. Ασίας και στον πίσω ακάλυπτο χώρο.

Ο ακάλυπτος χώρος χρησιμεύει ως χώρος στάθμευσης με είσοδο από την οδό Σαρανταπόρου.

Επιπλέον, στο οικόπεδο επί της οδού Μ. Ασίας, Αιγίνης & Φωκαίας υπάρχει κτίριο με ισόγειο Α΄, Β΄, Γ΄, & Δ΄ όροφο επιφάνειας 433,31τ.μ. αντίστοιχα και Ε΄ όροφο επιφάνειας 314,99τ.μ. με χρήση γραφείων.

Η επικοινωνία μεταξύ των ορόφων γίνεται μεταξύ δύο κλιμακοστασίων και δύο ανελκυστήρων.

Όλοι οι όροφοι έχουν πρόσοψη επί της οδού Μ. Ασίας Αιγίνης & Φωκαίας.

Όσον αφορά την αγοραία αξία του ενιαίου ακινήτου, κατά τη μία έκθεση εκτίμησης ανέρχεται σε 6.518.000 ευρώ και κατά τη δεύτερη σε 7.150.000 ευρώ.

Τα σφυριά

Από το 2015 έως το 2017 η Ράδιο Κορασίδης προχώρησε στην εκποίηση των κινητών περιουσιακών στοιχείων, εμπορευμάτων και αποθεμάτων.

Από το 2019 μέχρι και σήμερα, βγήκαν στο σφυρί τα πρώτα ακίνητα. Ένα οικόπεδο στη Μύκονο, ακίνητα στη Ν. Φιλαδέλφεια και στο Κουκάκι, τρεις αποθήκες στη Ρόδο, ένα οικόπεδο στον Πύργο Ηλείας καθώς και ένα ισόγειο κατάστημα επί της Γρ. Λαμπράκη στον Πειραιά.

Το 2021 ολοκληρώνονται οι δικαστικές διαδικασίες για το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κεντρικών ακινήτων της, και έκτοτε ανοίγει ο δρόμος για τους πλειστηριασμούς που αφορούν το εμβληματικό κτιριακό συγκρότημα της Ράδιο Κορασίδης στον Πειραιά.

Από τον Φεβρουάριο του 2024 μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου του 2024 έγιναν έξι προσπάθειες με μόνο αποτέλεσμα η τιμή να μειώνεται κατά εκατομμύρια. Συγκεκριμένα, στον τελευταίο πλειστηριασμό λίγο καιρό πριν στις 15 Νοεμβρίου του 2024 το ακίνητο βρισκόταν με τιμή πρώτης προσφοράς στα 5.125.500,00 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Πλειστηριασμοί: Ποια γνωστά βιομηχανικά ακίνητα έμειναν στα αζήτητα

Πλειστηριασμοί: Τα «νέα» ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί τον Δεκέμβριο

Οικογένεια Παπαγεωργίου: Στο σφυρί τα απομεινάρια του εμπορικού κέντρου Avenue