• Business

    Ευάγγελος Μυτιληναίος στην Telegraph: Η είσοδος στο LSE και πώς θα μπούμε στην αγορά προμήθειας ενέργειας στην Αγγλία

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Metlen


    Μια νέα εταιρεία προμήθειας ενέργειας πρόκειται να δημιουργήσει η Metlen στην Αγγλία για να προμηθεύει ενέργεια στα βρετανικά νοικοκυριά και να ανταγωνιστεί τις αγγλικές εταιρείες Octopus και Ovo.

    Αυτό είπε στην Telegraph o Ευάγγελος Μυτιληναίος, όπως και ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια σειρά από γρήγορα deals όταν μπει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που θα επιτρέψουν στη Metlen να μπει στη λιανική ενεργειακή αγορά της Αγγλίας.

    Ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε: «Θαυμάζω την Octopus και τον τρόπο που έχει εξελιχθεί. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά… Και αγαπάμε τον ανταγωνισμό. Αγαπάμε τις προκλήσεις».

    Ο κ. Μυτιληναίος είπε επίσης, ότι η φιλοδοξία του να μπει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επηρεάζεται από την τρέχουσα πολιτική αβεβαιότητα που προκύπτει από τις εκλογές.

    Είπε: «Η παραγωγή και η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα στην οικονομία γιατί επηρεάζει το σύνολο του πληθυσμού. Έχουμε συνηθίσει σε αυτό. Έχουμε συνηθίσει τα πέρα δώθε των πολιτικών για την ενέργεια και μέχρι να διευθετηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ενεργειακή μετάβαση, θα έχουμε και ένα ευαίσθητο ρυθμιστικό περιβάλλον».

    «Ξέρουμε να ξεκινάμε από το μηδέν»

    Ο κ. Μυτιληναίος επίσης είπε: «Ξεκινήσαμε στην Ελλάδα από το μηδέν πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν είχαμε ένα κρατικό μονοπώλιο. Έτσι ξέρουμε πολύ καλά πώς να ξεκινήσουμε από το μηδέν και έχουμε αναπτύξει τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό και τα πάντα για να κάνουμε τη δουλειά».

    Η φιλοδοξία του να μπει στην αγορά λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας πηγάζει από την πεποίθηση ότι υπάρχουν μεγάλα κέρδη που προκύπτουν από την καθαρή μετάβαση στο μηδέν.

    «Ας μην ξεχνάμε ότι οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας και του Octopus, έχουν γίνει μεγάλες ως αποτέλεσμα της ενεργειακής μετάβασης, και είμαστε ακόμα στη μέση. Ορισμένες εταιρείες θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά ενέργειας και άλλες θα χάσουν τη θέση τους, όπως συνέβη στην αγορά ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από δύο χρόνια».

    Στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

    Το δημοσίευμα της Telegrap αναφέρει για τη Metlen, ότι είναι ένας όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει μέταλλα, ενέργεια και κατασκευές, και προμηθεύει ήδη ηλεκτρισμό σε νοικοκυριά  στην Ελλάδα.

    Σημειώνει ότι έχει κατασκευάσει φωτοβολταϊκά στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει κατασκευάσει και υποδομές για το Εθνικό Δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων γραμμών υψηλής τάσης, όπως το έργο Eastern Green Link.

    Σχετικά με τα σχέδια για ένταξή της, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναφέρει ότι ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα και ότι η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει την υπάρχουσα χρηματιστηριακή της αγορά στην Αθήνα, αλλά να κάνει το Λονδίνο την κύρια βάση της.

    Η Citi και η Morgan Stanley έχουν αναλάβει τις διαδικασίες, με την είσοδο στο Χρηματιστήριο να  αναμένεται στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025.

    Το δημοσίευμα σημειώνει ότι εταιρεία θα μπορούσε να προσελκύσει αποτίμηση έως και 5 δισ. λιρών, γεγονός που θα την εντάξει στο δείκτη μετοχών FTSE 100 blue-chip.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: O Mytilineos γίνεται METLEN – Θα κατακτήσουμε νέες κορυφές

    ΕΛΠΕ: Το νέο placement του 20%, η Mytilineos, o Μητσοτάκης και ο Λάτσης – Όλο το παρασκήνιο

    Το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια για το ΑΕΠ – Το πρώτο σήμα στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ