Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Euroxx για Intralot: Στο 1,5 ευρώ η τιμή – στόχος, περιθώριο ανόδου 20%

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM (Intralot) κ. Σωκράτης Κόκκαλης

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM κ. Σωκράτης Κόκκαλης

Τιμή στόχο στο 1,5 ευρώ δίνει η Euroxx για τη μετοχή της Intralot, κάτι που σημαίνει ότι η εισηγμένη έχει περιθώριο ανόδου περί το 20%. Χθες, 29 Ιουλίου η τιμή της μετοχής έκλεισε στο 1,246 ευρώ, χωρίς μεταβολή ενώ το υψηλό 52 εβδομάδων είναι το 1,276 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή στην ανάλυσή της αναφέρει ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για την εταιρεία δίνοντας τζίρο 367 εκατ. φέτος, 387 εκατ. ευρώ το 2025 και 411 εκατ. ευρώ το 2026.

Αναφορικά με τα κέρδη, αναμένει καθαρό αποτέλεσμα 8 εκατ. ευρώ το 2024, 9 εκατ. το 2025 και 11 εκατ. ευρώ το 2026.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι έχει υλοποιηθεί η στρατηγική μετάβαση, η εταιρία έχει καθαρίσει τον ισολογισμό της και επικεντρώνει τη στρατηγική της σε κερδφοφόρες αγορές, ενώ προετοιμάζει το έδαφος για ενεργό συμμετοχή σε νέους διαγωνισμούς.

Η μετοχή διαπραγματεύεται με λόγο EV/ΕBITDA στο 8,1 με βάση τις εκτιμήσεις για τα φετινά μεγέθη, λόγος που αναμένεται να υποχωρήσει στο 7 ως το 2026.

Πρόσφατα και η Optima έδινε θετική εκτίμηση για την Itralot. Συγκεκριμένα η σύσταση είναι Buy με στόχο τιμής τα 1,55 ευρώ, υποδηλώνοντας ένα ισχυρό περιθώριο ανόδου 36%. Η αποτίμησή μας βασίζεται σε ένα μείγμα 50/50 μεταξύ DCF (τιμής στόχος: 1,52 ευρώ ανά μετοχή) και αποτίμησης από τις ομοειδείς εταιρείες (τιμής στόχος: 1,57 ευρώ ανά μετοχή).

Διαβάστε επίσης:

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΤΙΤΑΝ παίρνουν μεγάλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων

Δέσποινα Παληαρούτα: Ποια είναι η 37χρονη νέα γενική γραμματέας στο υπ. Μεταφορών

Πώς πάνε οι μπίζνες των Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα