• Business

    Eurolife: Υψηλά ποσοστά φερεγγυότητας το 2022 – Συνεχίστηκαν οι επενδύσεις

    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και CEO της Eurolife

    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και CEO της Eurolife – Πρόεδρος της ΕΑΕΕ


    Πάνω από τα 617 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της Eurolife για το 2022 ενώ αύξηση ύψους 7% σημειώθηκε και στα ισοδύναμα ετησιοποιημένα ασφάλιστρα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2022 ήταν μια χρονιά κατά την οποία ο όμιλος Eurolife FFH συνέχισε τις διαχρονικά υψηλές αποδόσεις του στα προγράμματα διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων, εξασφαλίζοντας αποδόσεις για τους ασφαλισμένους του ύψους 3,02% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα άγγιξε το 1,60%.

    Τα συνολικά κέρδη προ φόρων ξεπέρασαν τα 112 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων του ομίλου άγγιξαν τα 75,7 εκατ. ευρώ. Το 2022 χαρακτηρίστηκε για την Eurolife από υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια το οποίο επιβεβαιώνεται και από τα πολύ υψηλά ποσοστά φερεγγυότητας (solvency ratios), τα οποία ξεπέρασαν το 193% για τις Ασφάλειες Ζωής και και το 144% για τις Γενικές Ασφάλειες.

    Το συνολικό ενεργητικό για το 2022 έφτασε τα 3,4 δισ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια έφτασαν τα 552,6 εκατ. ευρώ ενώ σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και τα μερίδια αγοράς (13% σε επίπεδο Group) και συγκεκριμένα 19% στις Ασφάλειες Ζωής και 3,4% στις Γενικές Ασφάλειες.

    Για τα αποτελέσματα της Eurolife ο πρόεδρος και CEO του ομίλου τόνισε ότι το 2022 η Eurolife συνέχισε να διατηρεί τον θετικό ρυθμό ανάπτυξης που έχει τα τελευταία χρόνια γεγονός που είναι απόρροια του σταθερού και προσεκτικά σχεδιασμένου πλάνου που ακολουθεί με συνέπεια, τόσο για τα προϊόντα, όσο και για όλες τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες εδραιώνοντας  περαιτέρω την κορυφαία μας θέση στην ασφαλιστική αγορά.

    «Αξία για εμάς έχει να είμαστε καταλύτης για θετική αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων. Αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από τα ασφαλιστικά μας προϊόντα, τα οποία συνεχώς αναπτύσσουμε και εξελίσσουμε, αλλά και μέσα από όλες τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που υλοποιούμε – για τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας, την κοινωνία συνολικά. Η αξία που δημιουργούμε, λοιπόν, δεν περιορίζεται μόνο στα οικονομικά στοιχεία και μεγέθη, αλλά έρχεται και μέσα από το γεγονός ότι ο όμιλός μας είναι ένα ενεργό κύτταρο της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται» σχολίασε ο κ. Σαρρηγεωργίου.

    Οι επενδύσεις, αποζημοιώσεις και το κοινωνικό έργο

    Με βάση τα στοιχεία από την έκθεση του ομίλου, συνεχίστηκαν οι υψηλές επενδύσεις για την ανάπτυξη και αναβάθμισή του, με έργα υποδομής που ανήλθαν στα 3,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα σημαντική αύξηση σημειώθηκε και στις αποζημιώσεις του 2022 προς πελάτες και ασφαλισμένους, οι οποίες ανήλθαν σε 449 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 17,14% σε σχέση με το 2021.

    Επίσης ολοκληρώθηκαν συνολικά πάνω από 7.420 ώρες εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους του Ομίλου πάνω σε μια σειρά πεδίων, σε συνεργασία με 29 εκπαιδευτικούς φορείς. Τα στελέχη συμμετείχαν επίσης σε εκπαιδευτικές συναντήσεις για την ψυχική τους υγεία και ευεξία, με τις συνολικές ώρες να φτάνουν τις 175.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Στουρνάρας (ΤτΕ): Προειδοποιεί για τα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα

    Κατάργηση του φόρου 15% στα ασφάλιστρα ζητούν οι ασφαλιστές



    ΣΧΟΛΙΑ