• Business

    EuroLeague: Ενδιαφέρον από BC Partners, EQT και General Atlantic για την απόκτηση μεριδίου

    • NewsRoom
    Σταθόπουλος: Το ηχηρό μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα και η συνεχής ανάπτυξη της οικονομίας

    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners


    Η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ ανδρών EuroLeague έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εταιρειών private equity, συμπεριλαμβανομένων των BC Partners, EQT και General Atlantic, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το reuters.

    Η Euroleague Commercial Assets (ECA), η οντότητα στην οποία ανήκουν η EuroLeague και το EuroCup, έχει βολιδοσκοπήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αγορά μεριδίου της εταιρείας και στοχεύει σε αποτίμηση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (1,07 δισ. δολάρια) σε μια ενδεχόμενη πώληση, κατά τις πληροφορίες.

    Εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των BC Partners, EQT και General Atlantic, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά μεριδίου τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρουν πηγές.

    Μία από αυτές δήλωσε ότι οι προσφορές αφορούν μειοψηφικό ποσοστό και ότι υπάρχουν άλλοι τρεις επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

    Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και η ECA μπορεί να αποφασίσει να μην προχωρήσει σε καμία συμφωνία, δήλωσαν οι πηγές.

    Τα τρία funds αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, αναφέρει το reuters.

    Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπάσκετ είναι οι τελευταίες από έναν αυξανόμενο αριθμό αθλημάτων που αναζητούν νέες επενδύσεις ως τρόπο άντλησης κεφαλαίων.

    Τα αθλήματα προσελκύουν νέους επενδυτές καθώς βλέπουν ευκαιρίες στην αύξηση των δικαιωμάτων των μέσων ενημέρωσης και του μάρκετινγκ.

    Η συμβουλευτική εταιρεία Liontree έχει αναλάβει την πώληση και ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προκαταρκτικές ενδείξεις ενδιαφέροντος πριν από ένα μήνα. Η Liontree αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Οι εταιρείες private equity περιμένουν τώρα τα σχόλια από τους συλλόγους που συμμετέχουν στην EuroLeague και οι συνομιλίες θα προχωρήσουν μόνο αν οι σύλλογοι αποφασίσουν να προχωρήσουν σε πώληση, πρόσθεσε συγκεκριμένη πηγή.

    Η συνέλευση των συνδικαιούχων μετόχων των εμπορικών περιουσιακών στοιχείων της Euroleague — η οποία αποτελείται από 13 συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα — συνεδρίασε τον Ιούνιο στη Βαρκελώνη για να εγκρίνει, μεταξύ άλλων, νέους κανόνες για την επέκταση της οικονομικής βιωσιμότητας της διοργάνωσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Σταθόπουλος: Τείνει το χέρι στους Άραβες για τη United Group – Άνω των 8 δισ. το λογικό τίμημα

    Σταθόπουλος: Συνεχίζεται το σίριαλ με την πώληση της United Group – Οι κινήσεις και τα σενάρια

    Euroleague: Η Παρί αντί της Βαλένθια στη νέα διοργάνωση



    ΣΧΟΛΙΑ