• Business

    Διαψεύδει η Eurobank ενδιαφέρον για την εξαγορά της βουλγαρικής First Investment Bank – Τι αναφέρει το Bloomberg

    • NewsRoom
    Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας και ο Andrea Orcel, Διευθύνων Σύμβουλος UniCredit

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας και ο Andrea Orcel, Διευθύνων Σύμβουλος UniCredit


    Διαψεύδει η διοίκηση της Eurobank ότι η Eurobank Bulgaria ενδιαφέρεται για την εξαγορά της First Investment Bank (FIB), της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της Βουλγαρίας σε όρους περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Οπως έγραψε νωρίτερα το πρακτορείο και η Unicredit Bulbank βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις.

    Ωστόσο η ελληνική τράπεζα διαψεύδει το δημοσίευμα του Bloomberg.

    Oι ίδιες πηγές από το Bloomberg αναφέρουν ότι οι προσφορές για τη συμφωνία ενδέχεται να οριστικοποιηθούν έως το τέλος Μαΐου και θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

    Η First Investment Bank (Fibank) ιδρύθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1993 και έχει καθιερωθεί ως χρηματοοικονομικός όμιλος με κύρια δραστηριότητα στη Βουλγαρία και περιφερειακή παρουσία μέσω ξένων δραστηριοτήτων στην Κύπρο και την Αλβανία.

    Αποτελεί ένα καινοτόμο και πελατοκεντρικό πιστωτικό ίδρυμα που προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών για ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες. Με εμπειρία στην εταιρική τραπεζική και ευρεία παρουσία στην αγορά της λιανικής τραπεζικής, η First Investment Bank συγκαταλέγεται στους κορυφαίους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Βουλγαρίας στις εργασίες με κάρτες και τις διεθνείς πληρωμές.

    Υπενθυμίζεται ότι η Unicredit, η ιταλική τράπεζα έχει εξαγοράσει το 9% της Alpha Bank που είναι ένα μέρος της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας των δύο τραπεζών και η οποία επεκτείνεται και στη Ρουμανία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τράπεζες: Ποιους στόχους βάζουν τώρα Καραβίας, Ψάλτης, Μεγάλου και Μυλωνάς

    Eurobank: Γιατί οι αναλυτές ποντάρουν ότι θα ξεπεράσει εύκολα το φετινό guidance

    Aναλυτές για Eurobank: Το πρώτο τρίμηνο θα φέρει ανοδικές αναθεωρήσεις στο guidance – Συστάσεις αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ