ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Τα είχα όλα στη ζωή μου πριν το Holy Llama, αλλά αυτό μου έφερε το ένα που μπορώ να πω ότι μου έλειπε: Τη δημιουργία».
Με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση αναφέρθηκε στο τελευταίο επιχειρηματικό της εγχείρημα. Το Holy Llama, ένα bakery εστιασμένο αποκλειστικά και μόνο στη vegan διατροφή. Το εγχείρημα της στον χώρο του επιχειρείν μαζί με τη συνεργάτιδά της Κελίνα Δημητριάδη με το άνοιγμα του πρώτου vegan bakery στην Αθήνα, μετράει μόλις δύο χρόνια ζωής.
Ο πήχης όμως για την ανάπτυξη του brand και κυρίως του βιγκανισμού, ο οποίος δεν αποτελεί τάση αλλά στάση ζωής, για την κ. Κούρκουλου, μπαίνει ψηλά.
«Στόχος είναι να βγούμε στο εξωτερικό. Αλλά θέλουμε πρώτα να αναπτυχθούμε στην εσωτερική αγορά», όπως είπε στο mononews η κ. Κούρκουλου.
Η συνεργασία με το Δειπνοσοφιστήριον
Το επόμενο βήμα για το creative bakery, ένα κατάστημα στο Σύνταγμα και το παρασκευαστήριο στον Υμηττό, από όπου και ξεκίνησε γίνεται με την αποκλειστική συνεργασία του Holy Llama με το Δειπνοσοφιστήριο.
To Holy Llama αναλαμβάνει το κομμάτι του catering που αφορά τη φυτική διατροφή. Από τον σχεδιασμό του μενού, τις συνταγές και την παρασκευή όλων των προϊόντων vegan που θα διατίθενται από το Δειπνοσοφιστήριον.
«Είμαι βέβαιη ότι η συνεργασία που ξεκινήσαμε με το Δειπνοσοφιστήριον θα είναι υπέροχη και δεν φανταζόμαστε σήμερα που είμαστε εδώ το πού μπορεί να φτάσει» επεσήμανε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου εγχειρήματος.
Οι συνέργειες μεγάλες και για τις δύο πλευρές που συμπράττουν. Η οικογενειακή επιχείρηση των αδελφών Χριστοφιλέα (Παναγιώτη και Δημήτρη), του ξαδέλφου τους Διομήδη Καψάλη που έκανε τα πρώτα της βήματα πριν 26 χρόνια και σήμερα έχει μετεξελιχθεί σε κυρίαρχη δύναμη στην αγορά του catering και της εστίασης με τη νέα συνεργασία μπαίνει πολύ πιο δυναμικά σε μια αγορά που αναπτύσσεται σημαντικά.
Σημαντικές συνέργειες και για τις δύο εταιρείες
«Ο βιγκανισμός είναι τρόπος ζωής και πίσω του έχει μια ολόκληρη φιλοσοφία. Η ενασχόληση του Holy Lllama επικεντρώνεται μόνο σε αυτό, δεν είναι επιφανειακή, ασχολείται μόνο με αυτό. Και η σύμπραξη μαζί του δίνει και στις δύο πλευρές σημαντικές συνέργειες» εξηγεί στο mononews, ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια όχι μόνο έχει αναλάβει την ευθύνη συντονισμού της κουζίνας, αλλά αποτελεί και μέτοχο στο Δειπνοσοφιστήριον.
Με τη συνεργασία με το Holy Llama, που αντιμετωπίζει τη vegan διατροφή ολιστικά και δεν στέκεται επιφανειακά, το Δειπνοσοφιστήριο θα μπορεί να παρέχει περισσότερες επιλογές φυτικής γαστρονομίας, συμπληρώνει.
Το Δειπνοσοφιστήριον Catering διαχειρίζεται αποκλειστικά επτά χώρους εστίασης στην Αττική, από το βραβευμένο με δύο Michelin Stars και 1 Green Star εστιατόριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Natu που βρίσκεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, τα καφέ – εστιατόρια του Μουσείου Μπενάκη στο Κολωνάκι μέχρι το εντευκτήριο του Αμερικανικού Κολλεγίου ή το εστιατόριο Hill 15 στο Ecali Club.
Διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, γραφεία, εκθεσιακό χώρο, συνολικής επιφάνειας 7.000 τ.μ. περίπου, στην Κηφισιά και τη Μεταμόρφωση.
Οσον αφορά τις επιδόσεις του φέτος οι πωλήσεις της εταιρείας τρέχουν με ρυθμό ανάπτυξης 30% ωστόσο η αύξηση των πρώτων υλών και του ενεργειακού κόστους συμπιέζει την κερδοφορία. Η εταιρεία εστιάζει πάντα στην επέκταση της, με τους επικεφαλής της να λένε ότι «δεν υπάρχουν σύνορα στην εστίαση». Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται το 2024 να διεκδικήσει μέσω διαγωνισμών νέους χώρους εστίασης σε μεγάλα κτίρια της Αθήνας.
Διαβάστε επίσης
Βιολάντα: Τα τρικαλινά μπισκότα στις μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού
Πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα Σκρέκα για την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ – Οι γκρίζες ζώνες
Μάχη Φέσσα, Στάσση και Μαρινάκη για την εξαγορά της Κωτσόβολος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση