• Business

    Ericsson: Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων στο τρίτο τρίμηνο – Ώθηση από την ανάπτυξη στις ΗΠΑ

    • Bloomberg

    O CEO της Ericsson, Börje Ekholm


    Τα κέρδη της Ericsson ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών στο τρίτο τρίμηνο, καθώς ενισχύθηκαν από την ανάπτυξη που σημείωσε ο όμιλος στις ΗΠΑ.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων ανήλθαν σε 7,3 δισεκατομμύρια κορώνες (699 εκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη, την Τρίτη.

    Οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg, προέβλεπαν κατά μέσο όρο  5,6 δισ. κορόνες.

    Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο κέρδους ήταν 11,9%, έναντι μέσης εκτίμησης για 8,5%.

    «Βλέπουμε σημάδια σταθεροποίησης στο σύνολο της αγοράς, με τη Βόρεια Αμερική, αγορά που αποτυπώνει πρώτη τις τάσεις, να επιστρέφει στην ανάπτυξη», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Börje Ekholm στην ανακοίνωσή του.

    «Ενώ η εξέλιξη της αγοράς είναι τελικά στα χέρια των πελατών μας, εργαζόμαστε για την επίτευξη λειτουργικής αριστείας ανεξάρτητα από τις συνθήκες της αγοράς». 

    Η Ericsson αντιμετώπισε δυσκολίες τα τελευταία τρίμηνα στην αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης μείωσαν ή καθυστέρησαν τις επενδύσεις τους σε δίκτυα.

    Η εταιρεία απάντησε με επιθετικά μέτρα μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένης της περικοπής χιλιάδων θέσεων εργασίας, τα οποία, μαζί με την εξασφάλιση ενός συμβολαίου ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την AT&T τον περασμένο Δεκέμβριο, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

    Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο 24% από τις αρχές του έτους.

    Η Ericsson είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το συμβόλαιο με την AT&T για την ανάπτυξη του OpenRAN, μιας τεχνολογίας που παρέχει στους φορείς εκμετάλλευσης ευελιξία στην επιλογή των προμηθευτών για κεραίες και υποδομές, θα ενισχύσει τα έσοδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

    Παρόλα αυτά, η ζήτηση για εξοπλισμό από ορισμένες μεγάλες αγορές έχει μειωθεί. Η Ινδία, η οποία είχε μία από τις ταχύτερες αναπτύξεις στο 5G το 2022, έχει επιβραδύνει τις δαπάνες, ενώ πολλοί φορείς εκμετάλλευσης των ΗΠΑ έχουν αποθέματα εξοπλισμού.

    Οι δαπάνες των τηλεπικοινωνιακών παρόχων μειώθηκαν κατά 10% το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να μειώνονται για το υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με την Dell’Oro Group, η οποία παρακολουθεί τον κλάδο.

    Η σκανδιναβική ανταγωνίστρια της Ericsson, η Nokia Oyj, ανακοινώνει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου την Πέμπτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Eli Lilly: Επένδυση 364 εκατ. λιρών στον τομέα βιοτεχνολογίας της Βρετανίας

    LVMH (Louis Vuitton): Νευρικότητα εν αναμονή των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου

    Ikea: Άλμα στις διαδικτυακές πωλήσεις το 2024 – Το ιδιαίτερο επιχειρηματικό μοντέλο και οι μειώσεις τιμών



    ΣΧΟΛΙΑ