• Business

    Epsilon Pay: Η κορυφαία λύση embedded banking για τις επιχειρήσεις, τώρα με νέα λειτουργικότητα Bill Payments

    • NewsRoom

    Ο Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net και ο Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Το Embedded Banking είναι η πιο hot τάση του FinTech, που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων, καθώς απλοποιεί και αναβαθμίζει την καθημερινή τους λειτουργία.

    Συγκεκριμένα, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και προϊόντα μέσα από μη παραδοσιακά τραπεζικά κανάλια, αξιοποιώντας καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες άλλων οργανισμών που συνεργάζονται με τα τραπεζικά ιδρύματα.

    Με απλά λόγια, χρησιμοποιώντας τις καινοτόμες λύσεις «ενσωματωμένης τραπεζικής» ο επιχειρηματίας ή το στέλεχος της επιχείρησης δεν χρειάζεται να επισκεφτεί το φυσικό κατάστημα, ούτε καν τον ιστότοπο της τράπεζας για να προβεί σε μία πληρωμή, να διαχειριστεί τις εισπράξεις, να καταχωρήσει ένα έμβασμα από πελάτη του κ.ο.κ., αλλά μέσα από το λογισμικό που ήδη χρησιμοποιεί καθημερινά για τη λειτουργία της επιχείρησής του, μπορεί να ολοκληρώσει εύκολα και γρήγορα τις συναλλαγές που επιθυμεί.

    Η πλατφόρμα υπηρεσιών Epsilon Pay είναι ο πρώτος καρπός της στρατηγικής συνεργασίας στο Embedded Banking ανάμεσα στον Όμιλο Epsilon Net, τον μεγαλύτερο Όμιλο Πληροφορικής στην Ελλάδα, και την Εθνική Τράπεζα, έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

    Στις σημαντικά ωφέλιμες λειτουργικότητες της παλέτας υπηρεσιών Epsilon Pay, έρχεται να προστεθεί η νέα Λειτουργικότητα Bill Payments, η οποία καθιστά δυνατή την πληρωμή των λογαριασμών της επιχείρησης απευθείας από το ERP σύστημά της!

    Η λειτουργικότητα των Bill Payments επιτρέπει στην επιχείρηση να εκτελεί πληρωμές προς όλους τους Οργανισμούς που υποστηρίζει το Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας, με την επιπλέον δυνατότητα για συμφωνία των λογιστικών κινήσεων απευθείας στο Epsilon Net σύστημα που διαθέτει (PYLON Hybrid, Galaxy, Epsilon Smart).

    Ειδικότερα, με τη Λειτουργικότητα Bill Payments η επιχείρηση, μέσω της πλατφόρμας Epsilon Pay, μπορεί:

    • Να αξιοποιεί υφιστάμενες εγγραφές πληρωμής Οργανισμών που έχει καταχωρήσει στο σύστημά της (PYLON Hybrid, Galaxy), και να εκτελεί τις πληρωμές μέσω της υπηρεσίας, εισάγοντας μόνο τον κωδικό OTP για την ολοκλήρωσή τους.

    • Να έχει στη διάθεσή της προς αναζήτηση και εμφάνιση τα στοιχεία κάθε συναλλαγής, που πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας, με πρόσβαση σε άμεση πληροφόρηση και ενημέρωση για την ιστορικότητα των εξόδων της, ανά Οργανισμό.

    • Για κάθε επιτυχή πληρωμή Οργανισμού, να λαμβάνει αυτοματοποιημένη ενημέρωση του Epsilon Net συστήματός της, για τη συναλλαγή και τις προμήθειες, καθώς και άμεση συμφωνία κινήσεων.

    Η νέα υπηρεσία Bill Payments έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες καινοτόμες λειτουργικότητες: Αυτοματοποίηση Εισπράξεων (Epsilon Pay RF), Πληροφόρηση / Dashboard (Epsilon Pay ΒΙ) και Διαχείριση Λογαριασμών (Account Aggregator).

    Συνολικά, η πλατφόρμα Epsilon Pay αποτελεί για τον χρήστη και την επιχείρηση μία προηγμένη ψηφιακή εμπειρία με πολλαπλά, πρακτικά οφέλη:

    -Αυτοματοποίηση εισπράξεων και αυτόματη λογιστικοποίηση εγγραφών με κάθε είσπραξη, με αποτέλεσμα μείωση λειτουργικού κόστους και του χρόνου διαχείρισης εισπράξεων, βελτίωση ρευστότητας, άμεση πληροφόρηση, αύξηση παραγωγικότητας και ενίσχυση της θετικής εμπειρίας πελάτη,

    -Ψηφιοποίηση συναλλαγών της επιχείρησης, ανεξάρτητα από το μέγεθος, παρέχοντας τη δυνατότητα για Real time παρακολούθηση συναλλαγών, συμβάλλοντας, παράλληλα, στις διαδικασίες συμμόρφωσης με τις φορολογικές απαιτήσεις,

    -Εγγύηση ασφάλειας συστημάτων και συναλλαγών της επιχείρησης, εξασφαλίζοντας προστασία ευαίσθητων οικονομικών δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες και τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Κανονισμού για την προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR).
    Επιπλέον, σημαντικό όφελος λαμβάνουν και τα λογιστικά γραφεία, καθώς διευκολύνονται στην καταχώρηση και συμφωνία εισπράξεων μειώνουν τα λάθη στις λογιστικές εγγραφές.

    Η πλατφόρμα Epsilon Pay, χάρη στην πρωτοποριακή της ψηφιακή αρχιτεκτονική, που της επιτρέπει συνεχώς να εμπλουτίζεται, είναι σε θέση να πραγματοποιεί όσα υπόσχεται σε περιβάλλον πλήρους αξιοπιστίας και ασφάλειας, αξιοποιώντας τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας της καινοτόμου τεχνολογίας των APIs.

    Διαβάστε επίσης:

    Στέφανος Γκίκας: Αποτελεί στρατηγική επιλογή μας για την πράσινη μετάβαση και την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

    Alpha Bank: Η θέση της Ελλάδας στο νέο τοπίο στην Ενέργεια

    Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Το Maxi Home Super Save με τιμή 7,7 λεπτά – Η χαμηλότερη της αγοράς για τον Ιούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ