Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Epsilon Net: Η Ginger Digital BidCo άσκησε το δικαίωμα εξαγοράς

Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net

Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net

Η GINGER DIGITAL BIDCO προχώρησε στην άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των μετοχών της EPSILON NET που δεν κατείχε.

Όπως αναφέρει η Epsilon Net, ο Προτείνων ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 20 Αυγούστου 2024 άσκησε το προβλεπόμενο στο άρθρο 27 του Νόμου δικαίωμα εξαγοράς, υποβάλλοντας προς έγκριση σχετικό έγγραφο αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρεται στο ως άνω αίτημα, στις 7 Αυγούστου 2024 ολοκληρώθηκε η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας, που προσφέρθηκαν νομίμως και εγκύρως στον Προτείνοντα κατά την περίοδο αποδοχής της από 25 Απριλίου 2024 υποχρεωτικής δημόσιας πρότασής του.

Συνεχεία αυτού, κατά την 19 Αυγούστου 2024, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατείχαν συνολικά 53.184.511 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 98,13% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Από τις 3 Αυγούστου 2024 μέχρι και την 19 Αυγούστου 2024, ο Προτείνων έχει περαιτέρω αποκτήσει 1.361.940 μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 2,5% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, από μετόχους της Εταιρείας που άσκησαν το δικαίωμα εξόδου που προβλέπεται στο άρθρο 28 του Νόμου.

Κατά την 20 Αυγούστου 2024, το Δικαίωμα Εξαγοράς αφορά στην απόκτηση των υπολοίπων 1.015.489 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας, τις οποίες δεν κατείχαν άμεσα ή έμμεσα ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατά την ανωτέρω ημερομηνία, με αντάλλαγμα 12,00 Ευρώ σε μετρητά ανά μετοχή, το οποίο ισούται με το προσφερόμενο αντάλλαγμα για την απόκτηση μετοχών μέσω της Δημόσιας Πρότασης.

Σημειώνεται ότι ο Προτείνων θα αναλάβει την καταβολή των δικαιωμάτων εκκαθάρισης υπέρ της Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) που βαρύνουν τους πωλητές/μετόχους της Εταιρείας αλλά όχι την καταβολή του προβλεπόμενου φόρου συναλλαγών 0,1% που βαρύνει τους πωλητές/μετόχους της Εταιρείας.

Η πρόθεση του Προτείνοντος να ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς περιλαμβάνεται στο από 28 Ιουνίου 2024 εγκριθέν και δημοσιευθέν σύμφωνα με το Νόμο Πληροφοριακό Δελτίο της Δημόσιας Πρότασης.

Διαβάστε επίσης

Starbucks: Με εταιρικό τζετ θα μετακινείται ο νέος CEO – Τα «κρυφά ταλέντα» του Brian Niccol

ΕΥΑΘ: Τον Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για τις αυξήσεις στις τιμές του νερού

Navios Maritime (Αγγελική Φράγκου): Κέρδη 174,8 εκατ. δολάρια στο εξάμηνο