• Business

    Epsilon Net: Η 16η Σεπτεμβρίου ημέρα παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών

    • NewsRoom
    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net


    H “GINGER DIGITAL BIDCO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” (ο “Προτείνων”) με επιστολή της γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

    1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Κ. δυνάμει της από 30.08.2024 απόφασής του:

    (α) ενέκρινε το αίτημα του Προτείνοντος για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (το “Δικαίωμα Εξαγοράς”) των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας “EPSILON NET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ” (η “Εταιρεία”) σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 5 εδάφιο α’ του Ν. 3461/2006 (ο “Νόμος”) και το άρθρο 2 της υπ’ αριθμόν 1/644/22.4.2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ. “Άσκηση δικαιώματος εξαγοράς μετά το τέλος δημόσιας πρότασης σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006” (η “Απόφαση 1/644”), και

    (β) όρισε ως ημέρα παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας την 16.09.2024.

    2. Κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 19.08.2024, το Δικαίωμα Εξαγοράς αφορά στην απόκτηση 1.015.489 μετοχών της Εταιρείας (οι “Μετοχές”), έναντι καταβολής ποσού 12,00 Ευρώ ανά Μετοχή σε μετρητά από τον Προτείνοντα προς τους κατόχους των Μετοχών, το οποίο ισούται με το αντάλλαγμα που προσέφερε ο Προτείνων στη Δημόσια Πρόταση.

    3. Σημειώνεται ότι ο Προτείνων θα αναλάβει την καταβολή των δικαιωμάτων εκκαθάρισης υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ. που βαρύνουν τους κατόχους των Μετοχών. Από το ποσό των 12,00 Ευρώ ανά Μετοχή θα αφαιρεθεί ο προβλεπόμενος φόρος συναλλαγών που, σύμφωνα με το νόμο, βαρύνει τους πωλητές/κατόχους των Μετοχών, όπως ίσχυε και για τις μετοχές που απέκτησε ο Προτείνων μέσω της Δημόσιας Πρότασης.

    4. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η Απόφαση 1/644, ο Προτείνων θα καταβάλει τίμημα τοις μετρητοίς ύψους 12,00 Ευρώ ανά Μετοχή:

    (α) στην Ελληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, προκειμένου εκείνη με τη σειρά της να πιστώσει τους σχετικούς λογαριασμούς εκκαθάρισης των συμμετεχόντων, για εκείνους τους δικαιούχους που έχουν παράσχει στους συμμετέχοντές τους σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης του αναλογούντος τιμήματος, και

    (β) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π.Δ.) υπέρ:

    i. εκείνων των δικαιούχων που δεν έχουν εξουσιοδοτήσει σχετικά τους συμμετέχοντές τους,

    ii. των κατόχων κινητών αξιών που βρίσκονται σε λογαριασμό συμμετέχοντα υπό ειδική εκκαθάριση, και

    iii. των δικαιούχων οιωνδήποτε δικαιωμάτων επί των κινητών αξιών της Εταιρείας επί των οποίων έχει συσταθεί ενέχυρο, επικαρπία ή έχουν κατασχεθεί.

    5. Η καταβολή του τιμήματος θα πραγματοποιηθεί εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτισθούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των Μετοχών.

    Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την Απόφαση 1/644, σε περίπτωση (α) που κάτοχος Μετοχών δεν εξουσιοδοτήσει προσηκόντως τον συμμετέχοντα του λογαριασμού αξιογράφων του/της στο Σ.Α.Τ. να εισπράξει το αντάλλαγμα για λογαριασμό του/της, ή (β) Μετοχών που είτε δεν είναι ελεύθερες βαρών, δικαιωμάτων τρίτων ή κατασχέσεων είτε βρίσκονται σε λογαριασμό συμμετέχοντα στο Σ.ΑΤ. υπό ειδική εκκαθάριση, ο Προτείνων θα παρακαταθέσει το αντάλλαγμα στο Τ.Π.Δ. υπέρ του οικείου δικαιούχου.

    Διαβάστε επίσης:

    Υεμένη: Πλοίο υπό ελληνική διαχείριση χτύπησαν με πυραύλους οι Χούθι

    3.012.322 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Αύγουστο.

    Κρήτη: Παραδόθηκαν δύο άνδρες για τον άγριο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο



    ΣΧΟΛΙΑ