Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Επιστολή του Γιάννη Κούστα στο Mononews: Τι απαντά για το σπίτι των 800 τ.μ. στις Σπέτσες και τον Δημήτρη Προκοπίου

Γιάννης και Δήμητρα Κούστα

Γιάννης και Δήμητρα Κούστα

Επιστολή προς το mononews.gr με το οποίο απαντά στα όσα έχουν γραφτεί για το σπίτι των 800 τ.μ. που θέλει να κτίσει σε προστατευόμενη περιοχή στις Σπέτσες, απέστειλε ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας.

Μέσω του δικηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου ο κ. Κούστας αναφέρει ότι σέβεται τα ιστορικά, περιβαλλοντικά, αρχιτεκτονικά, πολεοδομικά και πολιτιστικά δεδομένα κι ότι έκανε αποδεκτές τις όποιες παρατηρήσεις από τα αρμόδια όργανα.

Τέλος καταφέρεται κατά του εφοπλιστή Δημήτρη Προκοπίου ο οποίος διαθέτει ακίνητο στην ίδια περιοχή τονίζοντας ο κ. Κούστας ότι «κόπτεται για να μην περιοριστεί η θέα του».

Ολόκληρη η επιστολή του Γιάννη Κούστα στο mononews.gr έχει ως εξής:

Επιστολή

Ιωάννη Κουστα , κατοίκου Πειραιά, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Σε συνέχεια της από 29/9/23 αναρτήσεως με τίτλο «The Coustas: Το πάθος για τα σπίτια – «παλάτια», προσεχώς άλλο ένα στην «συλλογή» τους», λεκτέα τα κάτωθι:

Σε όλη μου την ζωή έχω πορευτεί ,σεβόμενος εμπράκτως ,τα ιστορικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά , αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά δεδομένα των περιοχών ,που δραστηριοποιούμαι κατασκευαστικά.

Τρανή απόδειξη είναι το δικό σας ρεπορτάζ , από το οποίο προκύπτει «ότι από το υποβληθέν διάγραμμα δόμησης προκύπτει ότι με την υποβληθείσα πρόταση ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ περίπου 352 τ.μ στην κάλυψη και περίπου 50τ.μ στην δόμηση».

Όσες παρατηρήσεις έγιναν από τα αρμόδια όργανα ,έγιναν άμεσα αποδεκτές και δεν τις προσβάλαμε δικαστικά. Με αυτά τα δεδομένα , σε συνδυασμό και με πολλά άλλα στοιχεία, που υπάρχουν στο σχετικό Φάκελο, τεκμηριώνεται ότι τα δήθεν «φαραωνικά σπίτια» και η δήθεν επαπειλούμενη υποβάθμιση της περιοχής , ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο μόνος, που αντιδρά, στην άσκηση του εννόμου δικαιώματος μου να ανεγείρω την σύννομη αυτή εξοχική κατοικία , είναι ο κύριος Δημήτρης Προκοπίου , εφοπλιστής, ο οποίος κόπτεται να μην περιοριστεί η θέα του από την όμορη κατοικία του.

Στην πατρίδα μας έχουμε δημοκρατία και δεν περιμένουμε την άδεια του κύριου Δημήτρη Προκοπίου για να οικοδομήσουμε. Την άδεια την λαμβάνουμε από τους αρμόδιους θεσμούς της πολιτείας.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξανδρος Εξάρχου: Από τους κορυφαίους «παίκτες» στην αγορά η Intrakat

Optima Bank: Στα €550,040 εκατ. έκλεισαν οι προσφορές για την ΑΜΚ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων