ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Επιχειρηματικότητα 360ᵒ. Κατατέθηκαν 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ στο Καθεστώς Ενίσχυσης «Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.
Κατατέθηκαν συνολικά 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων προς υπαγωγή, συνολικού προϋπολογισμού 1.618.160.677,83 ευρώ και το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η υποβολή των αιτήσεων για το καθεστώς της Αγροδιατροφής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Αναπτυξιακού Νόμου (opsan.mindev.gov.gr), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής 30 Δεκεμβρίου 2022.
«Η Ελλάδα με τις πολιτικές συνολικά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικότερα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχει καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί δύο συνεχόμενα έτη καταγράφουμε ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών» επισήμανε, σε δήλωσή του, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και προσέθεσε:
«Το μέτρο όμως της αλλαγής ως προς το επενδυτικό κλίμα στη χώρα νομίζω ότι το αποτυπώνει καλύτερα και από τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που ξεκόλλησαν τα τελευταία χρόνια, όπως το Ελληνικό ή τα Ναυπηγεία, καλύτερα και από τις μεγάλες ξένες επενδύσεις που προσελκύσαμε τα τελευταία χρόνια, όπως η Pfizer, η Microsoft ή η Amazon Web Services, αυτό που συμβαίνει με το ένα και μόνο καθεστώς του τουρισμού και τον έναν και μόνο τρίμηνο κύκλο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.
Έχουμε 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 1.618.160.677,83 ευρώ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, το σύνολο αυτό ισούται με όλους τους αναπτυξιακούς κύκλους της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή και των πέντε ετών που ήταν κυβέρνηση. Πέντε χρόνια Αλέξη Τσίπρα έγιναν αιτήσεις περίπου 1,5 δισεκατομμυρίου και τρεις μήνες Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν λίγες παραπάνω σε ένα και μόνο καθεστώς. Αν κάνετε τη σύγκριση θα καταλάβετε γιατί η Ελλάδα είναι μια καινούργια χώρα και γιατί αυτός ο πρωθυπουργός αξίζει να επανεκλεγεί αυτοδύναμος για να συνεχίσει την καλή μοίρα του ελληνικού λαού».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο δεσμευτήκαμε να υιοθετήσουμε ένα ευέλικτο, φιλο-επενδυτικό πλαίσιο που προάγει την επιχειρηματικότητα χωρίς αγκυλώσεις. Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου επιβεβαιώνει ότι επιτύχαμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά το περιβάλλον χορήγησης κρατικών ενισχύσεων στις ιδιωτικές επενδύσεις. Στο δεύτερο καθεστώς Ενίσχυσης Τουριστικών Επιχειρήσεων, το οποίο έρχεται να στηρίξει έναν πολύ σημαντικό και ισχυρό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, κατατέθηκαν 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η προκήρυξη του καθεστώτος ”Επιχειρηματικότητα 360ᵒ”, που θα καλύπτει σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς το έργο μας με στόχο να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να δώσουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια στην επιχειρηματικότητα να ακμάσει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Γεωργιάδης: Δεν μπορούμε να παρέμβουμε νομοθετικά στα επιτόκια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης διάβασε τους μπλε φακέλους του 2019
- Ρωσία: Πολλές χώρες έχουν ήδη προσφερθεί να φιλοξενήσουν συνομιλίες Πούτιν-Τραμπ
- BriQ Properties: Στις 2 Ιανουαρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των 9,12 εκατ. νέων μετοχών
- Μπρατάκος: Στο ΕΒΕΑ στηρίζουμε δράσεις που φέρνουν πιο κοντά τις επιχειρήσεις Ελλάδας και Αιγύπτου