Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Epic Games: Γιατί συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμα 520 εκατ. δολαρίων για το Fortnite

Σε διακανονισμό κατέληξαν η Epic Games και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών (FTC), σχετικά με τις καταγγελίες πως η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Fortnite παραβίασε την νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου των παιδιών στο Διαδίκτυο καθώς και πως ξεγέλασε τους εθισμένους παίκτες του προκειμένου να αγοράσουν αντικείμενα εντός του παιχνιδιού.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η Epic Game συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 520 εκατ. δολαρίων. Το ποσό περιλαμβάνει ένα πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 275 εκατ. δολαρίων  για παραβιάσεις τoυ COPPA (Children’S Online Privacy Protection Rule) καθώς και επιπλέον ποινή 245 εκατ. δολαρίων για τις ρυθμίσεις αγορών στο παιχνίδι Fortnite, οι οποίες μπορούσαν να ξεγελάσουν τους παίκτες για προχωρούν σε αγορές.. κατά λάθος!

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι η Epic Games συνέλεξε προσωπικές πληροφορίες από παίκτες του Fortnite που είχαν ηλικία κάτω των 13 ετών χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Η FTC ισχυρίζεται πως η Epic Games έβλαψε τους νεαρούς χρήστες, ενεργοποιώντας από προεπιλογή τη δυνατότητα chat μέσω κειμένου ή και φωνής λέγοντας ότι «παιδιά και έφηβοι εκφοβίστηκαν, απειλήθηκαν και έπεσαν θύματα παρενόχλησης ή βρέθηκαν εκτεθειμένα σε επικίνδυνα και τραυματικά ψυχολογικά ζητήματα, όπως είναι η αυτοκτονία ενώ έπαιζαν στο Fortnite».

Η Epic Games θα πρέπει  πλέον να λάβει την άδεια των γονέων πριν ενεργοποιήσει τα text ή voice chat για τους ανήλικους παίκτες του Fortnite.

Η εταιρεία είναι επίσης υποχρεωμένη να διαγράψει οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα έχει συλλέξει προηγουμένως από παίκτες του Fortnite «εκτός εάν η εταιρεία λάβει τη γονική συναίνεση να διατηρήσει αυτά τα δεδομένα ή ο χρήστης προσδιοριστεί ως 13 ετών και άνω…».

Η Epic Game έχει καταφέρει να βάλει στα ταμεία της, μόνο στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του παιχνιδιού, πάνω από 9 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Disney: Το Avatar, η Κίνα και γιατί η μετοχή κινδυνεύει με την χειρότερη ετήσια επίδοση από το 1974

CNBC: Ο Έλον Μασκ ψάχνει για νέο CEO στο Twitter