Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Επέστρεψε στην άνοδο και τα ρεκόρ η Wall Street – Δεν κατάφερε ξανά να κρατηθεί ψηλά το Λονδίνο

Wall Street

Στα κέρδη επέστρεψαν τα χρηματιστήρια της Wall Street και της Ευρώπης καθώς οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες κατάφεραν να ανακόψουν την μεγάλη πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων και να δώσουν νέα ώθηση σε όλη την αγορά.

Επιπλέον, οι επενδυτές στην Wall Street περιμένουν με αγωνία την αυριανή ανακοίνωση της Fed για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ που πιθανότατα θα σημάνει μια νέα αύξηση των επιτοκίων.

Έτσι, ο Dow Jones κατάφερε να επιστρέψει ξανά στην τροχιά των ιστορικών ρεκόρ,  κλείνοντας στις 21.328,47 μονάδες (άνοδος 0,44%). Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.440,35 μονάδες (άνοδος 0,45%) ενώ ο Nasdaq στις 6.220,37 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,73%.

Στην Ευρώπη οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους, πέρα από τις τεχνολογικές μετοχές στην Αμερική, στην πολιτική και πιο συγκεκριμένα στις προσπάθειες δημιουργίας νέας κυβέρνησης στη Βρετανία. Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες, που ετοιμάζονται για την Σύνοδο Κορυφής, πιέζουν τη Βρετανία να ξεκαθαρίσει το πεδίο στην εσωτερική της πολιτική, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η ρευστή κατάσταση στην πολιτική έχει κάνει ανήσυχους τους επενδυτές στο Λονδίνο, με τον FTSE 100 να υποχωρεί για μια ακόμα συνεδρίαση, κλείνοντας στο -0,15%.

Αντίθετα, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,55%. Στους βασικούς δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε  άνοδο 0,59%, ο γαλλικός CAC 40 άνοδο 0,40%, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,85% και ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,37%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Ted Baker ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της τις τελευταίες 19 εβδομάδες έχουν αυξηθεί κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, η Apple ανακοίνωσε την έκδοση ομολογιακού δανείου 1 δισ. δολαρίων με σκοπό να ενισχύσει δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ η Verizon ολοκλήρωσε την εξαγορά των βασικών δραστηριοτήτων της Yahoo, με τη συμφωνία να ολοκληρώνεται στα 4,4 δισ. δολάρια.