• Business

    Elon Musk: Γιατί απειλεί να απαγορεύσει τα iPhone στις εταιρείες του

    • Bloomberg
    Ίλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Elon Musk απείλησε ότι θα απαγορεύσει τις συσκευές της Apple στις εταιρείες του, εάν το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI ενσωματωθεί σε αυτές, κίνηση που χαρακτήρισε ως κίνδυνο ασφαλείας.

    Τα σχόλια αυτά ακολούθησαν μετά την παρουσίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Apple, κατά την οποία δήλωσε ότι οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση στο chatbot ChatGPT της OpenAI μέσω του ψηφιακού βοηθού Siri. Η Apple σχεδιάζει να αναπτύξει τις δυνατότητες αυτές ως μέρος ενός πακέτου νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης αργότερα φέτος.

    Ο Μusk είναι συνιδρυτής της OpenAI αλλά είχε διαφωνίες με την νεοφυή επιχείρηση που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο. Συγκεκριμένα, έχει εκφράσει ανησυχίες για τις επιπτώσεις της γρήγορης ανάπτυξης της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια, αλλά εργάζεται επίσης για τον δικό του ανταγωνιστή του ChatGPT.

    «Αν η Apple ενσωματώσει την OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές της Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου», έγραψε ο Μusk στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. «Αυτό είναι μία απαράδεκτη παραβίαση της ασφάλειας», πρόσθεσε.

    Ο Musk διευθύνει τις εταιρείες Tesla Inc. και Space Exploration Technologies. Έχει επίσης τη δική του νεοφυή επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται xAI, με ένα chatbot που ονομάζεται Grok.

    «Οι επισκέπτες θα πρέπει να ελέγχουν τις συσκευές Apple στην πόρτα, όπου θα αποθηκεύονται σε ένα κλωβό Φαραντέι», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη συσκευή που μπλοκάρει τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

    Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Apple, η εταιρεία δήλωσε ότι η «ενσωμάτωση του ChatGPT» θα προστεθεί στα λειτουργικά της συστήματα για το iPhone, το iPad και τους υπολογιστές Mac αργότερα μέσα στο έτος. Είπε όμως επίσης ότι τα δεδομένα των χρηστών δεν θα παρακολουθούνται και ότι θα υπάρχουν και άλλες προφυλάξεις.

    «Οι προστασίες απορρήτου είναι ενσωματωμένες κατά την πρόσβαση στο ChatGPT μέσα στο Siri», ανέφερε η Apple. «Οι αιτήσεις δεν αποθηκεύονται από την OpenAI και οι διευθύνσεις IP των χρηστών αποκρύπτονται».

    Ο Musk συνέχισε να επιτίθεται στην Apple τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν μπορεί να φτιάξει τη δική της AI και ότι «δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει όταν παραδίδουν τα δεδομένα σας στην OpenAI».

    Διαβάστε επίσης:

    Apple: Ανακοίνωσε συνεργασία με OpenAI – Παρουσίασε το Apple Intelligence και το Private Cloud Compute

    Έλον Μασκ: Η νέα εταιρεία του xAI συγκέντρωσε 6 δισ. δολάρια – Πρόκληση για την OpenAI

    TikTok: Χάκερ παραβίασαν λογαριασμούς διασήμων και του CNN – Τι λέει η εταιρεία



    ΣΧΟΛΙΑ