• Business

    Eni: Κέρδη καλύτερα του αναμενομένου το β’ τρίμηνο – Αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις

    • NewsRoom
    Claudio Descalzi, CEO Eni

    Claudio Descalzi, CEO Eni


    Iσχυρές επιδόσεις και καλύτερα του αναμενομένου κέρδη, παρουσίασε η Eni το β’ τρίμηνο, γεγονός που ώθησε την εταιρεία να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το έτος.

    Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού ανήλθαν σε 1,52 δισ. ευρώ (1,7 δισ. δολάρια) το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,46 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα, η μονάδα εξερεύνησης και παραγωγής ανακοίνωσε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ύψους 3,53 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 26% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Όπως μεταδίδει το Bloomberg, για την Eni, τα θετικά αποτελέσματα υπερέβησαν τα αρνητικά.

    Ταυτόχρονα. η εταιρεία αύξησε τον ετήσιο στόχο της για τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων κατά 1 δισ. ευρώ σε περίπου 15 δισ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με τον ανταγωνισμό, τον αρνητικό αντίκτυπο των χαμηλών τιμών του φυσικού αερίου, αλλά και την πτώση των περιθωρίων διύλισης, λόγω της αδύναμης ζήτησης καυσίμων, έναντι της θετικής επίδρασης των υψηλότερων τιμών του αργού εν μέσω των περικοπών της προσφοράς του ΟΠΕΚ+.

    Διαβάστε επίσης: 

    Mercedes-Benz: Bουτιά 19% σημείωσαν τα κέρδη – Μείωσε την πρόβλεψη για το περιθώριο κέρδους

    Ίδρυμα Λασκαρίδη: Ιστορίες Θάλασσας: Φάροι, ναυάγια, λοιμοκαθαρτήρια

    Hermès: Eκτίναξη των πωλήσεων – Οι τσάντες Kelly και Birkin έσωσαν την παρτίδα



    ΣΧΟΛΙΑ