ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βουτιά στα ετήσια κέρδη της ανακοίνωσε η TotalEnergies, καθώς επηρεάστηκε από τις χαμηλότερες τιμές του αργού και την αδύναμη ζήτηση στα καύσιμα.
Ειδικότερα, ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για το σύνολο του 2024 ύψους 18,3 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας πτώση 21% από 23,2 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το σύνολο του έτους 2024, θα διαμορφώνονταν στα 18,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το LSEG.
Τα καθαρά κέρδη της TotalEnergies για το σύνολο του έτους ανήλθαν σε 15,8 δισ. δολάρια, από 21,4 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.
Όσον αφορά το δ’ τρίμηνο, η Total ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 4,4 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιά τα τελευταία τρία τρίμηνα, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της είχαν μειωθεί για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, σημειώνοντας χαμηλό τριών ετών τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ωστόσο ανέφερε ότι κατάφερε να κλείσει το έτος με θετικό πρόσημο κυρίως λόγω των ισχυρών επιδόσεων στον τομέα του LNG.
Σε ενημέρωση που δημοσίευσε τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι τα αποτελέσματά της στο τέταρτο τρίμηνο θα επωφεληθούν πιθανότατα από μια μικρή αύξηση της παραγωγής υδρογονανθράκων, ισχυρότερη εμπορία φυσικού αερίου και μια μέτρια αύξηση των περιθωρίων διύλισης.
Αυξάνει το μέρισμα
Την ίδια στιγμή, η TotalEnergies ανακοίνωσε αύξηση του μερίσματος του 2024 κατά 7% σε 3,22 ευρώ (3,35 δολάρια) ανά μετοχή, ενώ δήλωσε ότι θα στοχεύσει σε επαναγορά μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων ανά τρίμηνο το 2025.
Σημείωσε επίσης ότι αναμένει υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου και ισχυρή παραγωγή υδρογονανθράκων τους πρώτους τρεις μήνες του 2025.
Η μετοχή της στο Παρίσι σημειώνει άνοδο κατά περίπου 6,8% από την αρχή του έτους.
Σήμερα, Τετάρτη, στις 10:47 σημείωνε άνοδο 1,16%.
Διαβάστε επίσης:
Ανδρέας Σιάμισιης: Μέσα στο 2025 η επενδυτική απόφαση για τις γεωτρήσεις στην Κρήτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραυλού: Η ελληνική ναυτιλία θεματοφύλακας του 61% του κοινοτικού στόλου
- ΟΟΣΑ: Σταθερός στο 4,7% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο – Σε ποιες χώρες σημειώθηκε αύξηση
- Οργή Πλακιά κατά Ανδρουλάκη για προανακριτική: Πριν τις συγκεντρώσεις δεν ξέρατε καν πού πέφτουν τα Τέμπη
- Live η ενημέρωση για τους σεισμούς: Σείεται η Αμοργός – 3 σεισμοί πάνω από 4,5 Ρίχτερ σε λίγη ώρα
![](https://www.mononews.gr/wp-content/themes/mononews2025/assets/icons/google-news-icon.png)