Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ενέργεια

Θεόδωρος Σκυλακάκης: «Παράθυρο» για επιδοτήσεις στο ρεύμα και τον Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Δεν αποκλείω να υπάρχουν επιδοτήσεις και τον Σεπτέμβριο στους λογαριασμούς ρεύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

«Την οριστική απάντηση θα την ξέρουμε προς το τέλος του Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τις τιμές των παρόχων», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης. «Αν χρειαστεί επιδότηση, θα υπάρξουν κονδύλια», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρχει γενικά το ενδεχόμενο των επιδοτήσεων στο ρεύμα στο μέλλον, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι «αυτό το απαντήσαμε με πράξεις».

Τέλος, ο υπουργός μίλησε για την έντονη εποχικότητα που χαρακτηρίζει πλέον την αγορά ενέργειας, καθώς «η ζήτηση στο ρεύμα το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται. Έχουμε 4-5 γιγαβάτ το φθινόπωρο, 5-6 τον χειμώνα, 3,5-5 την άνοιξη και 7,5 με 10 ή 11 το καλοκαίρι. Αυτή η πολύ μεγάλη ζήτηση μας σπρώχνει εποχικά σε υψηλές τιμές το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο».

Διαβάστε επίσης

Νταλακογιώργος (ΠΕΝΕΝ): Δεν ελέγχουν τα πληρώματα τη μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων με ακτοπλοϊκά πλοία

Paramount: Ανεβάζει στα $6 δισ. την προσφορά εξαγοράς ο βετεράνος των media, Έντγκαρ Μπρόνφμαν

ΥΠΕΘΟ: Το Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ούτε διακόπτεται ούτε περικόπτεται