• Ενέργεια

    Θεόδωρος Σκυλακάκης: «Παράθυρο» για επιδοτήσεις στο ρεύμα και τον Σεπτέμβριο

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης


    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

    «Δεν αποκλείω να υπάρχουν επιδοτήσεις και τον Σεπτέμβριο στους λογαριασμούς ρεύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

    «Την οριστική απάντηση θα την ξέρουμε προς το τέλος του Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τις τιμές των παρόχων», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης. «Αν χρειαστεί επιδότηση, θα υπάρξουν κονδύλια», πρόσθεσε.

    Σε ερώτηση εάν θα υπάρχει γενικά το ενδεχόμενο των επιδοτήσεων στο ρεύμα στο μέλλον, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι «αυτό το απαντήσαμε με πράξεις».

    Τέλος, ο υπουργός μίλησε για την έντονη εποχικότητα που χαρακτηρίζει πλέον την αγορά ενέργειας, καθώς «η ζήτηση στο ρεύμα το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται. Έχουμε 4-5 γιγαβάτ το φθινόπωρο, 5-6 τον χειμώνα, 3,5-5 την άνοιξη και 7,5 με 10 ή 11 το καλοκαίρι. Αυτή η πολύ μεγάλη ζήτηση μας σπρώχνει εποχικά σε υψηλές τιμές το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο».

    Διαβάστε επίσης

    Νταλακογιώργος (ΠΕΝΕΝ): Δεν ελέγχουν τα πληρώματα τη μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων με ακτοπλοϊκά πλοία

    Paramount: Ανεβάζει στα $6 δισ. την προσφορά εξαγοράς ο βετεράνος των media, Έντγκαρ Μπρόνφμαν

    ΥΠΕΘΟ: Το Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ούτε διακόπτεται ούτε περικόπτεται



    ΣΧΟΛΙΑ