Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ενέργεια

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ηλεκτρικό ρεύμα – Πάμε σε επιδότηση και το Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο Economist

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο Economist

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη του το πρωί της Παρασκευής δήλωσε πως «δεν θεωρούμε ότι η τιμή αυτή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά χωρίς μία μικρή ενίσχυση», προαναγγέλλοντας την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και τον μήνα Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα τόνισε πως η κυβέρνηση είναι πιο κοντά «στο να πάμε σε επιδότηση» και πρόσθεσε πως «εμείς έχουμε τους πόρους από την φορολογία που βάλαμε και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε βέβαια και τις τελικές δηλώσεις των παρόχων».

«Ο σκοπός είναι να είμαστε λίγο κάτω από τα 15 λεπτά»

Τα νέα πράσινα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν  από τους παρόχους το αργότερο ως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ενώ τον προηγούμενο μήνα οι επιδοτήσεις ήταν περίπου 1,6 λεπτά για να μείνουν τα τιμολόγια εκεί γύρω στα 15 λεπτά η κιλοβατώρα. «Ο σκοπός είναι να είμαστε λίγο κάτω από τα 15 λεπτά», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Όπως σημείωσε ωστόσο «θα είναι στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα έτσι ώστε να κρατηθούν και οι τιμές σταθερές. Από εκεί και πέρα η ελπίδα μου είναι, παρά κάποια ανησυχητικά που σας είπα, η σημαντική πτώση της ζήτησης, γιατί το φθινόπωρο πάμε από τα 7,5 με 10 στα 5 με 6, να έχουμε αποκλιμάκωση λόγω της φυσιολογικής ζήτησης της εποχής και λόγω της εισόδου των νέων ανανεώσιμων πηγών».

Οι παράγοντες ανησυχίας

«Από εκεί και πέρα πέφτει η ζήτηση το φθινόπωρο. Υπάρχουν δύο παράγοντες που είναι παράγοντες ανησυχίας. Ο ένας παράγων το σχέδιο καταστροφής των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας το οποίο υλοποιεί η Ρωσία ως μέθοδο πολέμου. Αυτή η μέθοδος πολέμου που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Τζαννετάκης (Motor Oil): Αρχές του 2025 σε εμπορική λειτουργία η μονάδα ενέργειας στην Κομοτηνή

Ανδρέας Σιάμισιης (Helleniq Energy): Στόχος το 1 GW ΑΠΕ το 2025-Με υβριδικά έργα και αποθήκευση αντιμετωπίζουμε τις περικοπές

Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Μπαταρίες χωρίς ταρίφες, πλωτά φωτοβολταϊκά και προώθηση των υβριδικών έργων