ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός σημείωσε ότι οι ενεργειακές επενδύσεις θα προέλθουν κυρίως από ιδιωτική πρωτοβουλία και αφορούν 8,8 δισ. ευρώ επενδύσεις για τις διασυνδέσεις των νησιών και 4 δισ. επενδύσεις θα κατευθυνθούν στην επέκταση δικτύου του φυσικού αερίου (και τα έργα σε μεγάλες πόλεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα), ενώ σημαντικά κονδύλια θα μπουν και στην εξοικονόμηση ενέργειας όπου η Ελλάδα βρίσκεται πίσω.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι «μέχρι το 2030 χρειαζόμαστε ένα εξοικονομώ κατ’ οίκον ετησίως» και προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξαγγελθεί το νέο πρόγραμμα για 20.000 κατοικίες.
Η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και οι νέες συνεργασίες
Στον τομέα τη έρευνας και της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, όπως είπε, η Ελλάδα ακολουθεί ένα κοινό βηματισμό με άλλες χώρες (Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ιταλία, Ιορδανία κλπ).
«Η Ανατολική Μεσόγειος για πρώτη φορά θα δώσει το παρών στο χάρτη παραγωγής υδρογονανθράκων. Η μεταφορά του φυσικού αερίου βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και μεγάλων project (East Med, TAP, IGB κλπ.)», ανέφερε ο υπουργός.
Σχετικά με τις δυνατότητες της Ελλάδας, σημείωσε ότι έχουν επικυρωθεί στη Βουλή οι παλιές συμβάσεις και ότι το επόμενο δεκαήμερο θα υπογραφούν οι συμβάσεις στις θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και το οικόπεδο 10.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπρα ντε φερ ΔΕΗ-Αχλάδα: Χωρίς λιγνίτη η Μελίτη από Δευτέρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χάρης Βαφειάς: Αύξηση κερδών και μείωση εσόδων στο τρίτο τρίμηνο του 2024 για την C3is
- Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε εκτός Ελλάδας – Η χώρα χρειάζεται ισχυρότερες τράπεζες
- Kristina Blahnik: Από την αρχιτεκτονική στην κυριαρχία του Manolo Blahnik και η μυστική συνταγή της επιτυχίας
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Αττικής Οδού από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ