• Ενέργεια

    Shell: Ενισχύει τη θέση της στην αγορά LNG με την απόκτηση της Pavilion – Ο στόχος έως το 2030

    • Bloomberg

    Ο CEO της Shell, Wael Sawan


    Να εξαγοράσει την εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου της Σιγκαπούρης Pavilion Energy από την παγκόσμια επενδυτική εταιρεία Temasek συμφώνησε η Shell, σε μια κίνηση που, σύμφωνα με τον πετρελαϊκό κολοσσό, θα ενισχύσει την ηγετική του θέση στην αγορά LNG.

    Η συναλλαγή θα περιλαμβάνει την αγορά όλων των μετοχών της Pavilion από την κρατική επενδυτική εταιρεία της Σιγκαπούρης Temasek Holdings, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

    Η Temasek αναμένει ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2025, ωστόσο, δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Σημειώνεται ότι η Pavilion, μια μονάδα της Temasek, εμπορεύεται και αποστέλλει LNG σε Ασία και Ευρώπη, ενώ διαθέτει χαρτοφυλάκιο περίπου 6,5 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, που καλύπτει μακροχρόνιες συμβάσεις.

    Η εταιρεία έχει επίσης άδεια εισαγωγής του καυσίμου στη Σιγκαπούρη και πρόσβαση σε τερματικά λήψης σε Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

    Από την άλλη, η Shell κατέχει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο υγροποίησης και εμπορίας αερίου μεταξύ των μεγάλων ενεργειακών εταιρειών, καλύπτοντας σχεδόν το ένα πέμπτο της παγκόσμιας ζήτησης, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

    Επιπλέον, ο κολοσσός αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση LNG θα αυξηθεί περισσότερο από 50% έως το 2040, καθώς ο κόσμος απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα, λόγω ρύπανσης του περιβάλλοντος.

    Η εξαγορά “θα ενισχύσει την ηγετική θέση της Shell στο LNG”, δήλωσε σήμερα Τρίτη η Zoe Yujnovich, Διευθύντρια στο τμήμα φυσικού αερίου.

    Σύμφωνα με την ίδια, η Shell σχεδιάζει να αυξήσει τις δραστηριότητές της LNG έως και 30% έως το 2030.

    Στο πλαίσιο της πώλησης, η Temasek θα διατηρήσει την Gas Supply Pte, η προμηθεύει φυσικό αέριο από τη Νότια Σουμάτρα στην Ινδονησία, καθώς και το ενδιαφέρον της Pavilion για περιοχές με αέριο στην Τανζανία.

    Διαβάστε επίσης: 

    MORE (Motor Oil): Γιατί επεκτείνεται στη Ρουμανία

    Motor Oil: MORE και Premier Energy εξαγοράζουν 2 φωτοβολταϊκούς σταθμούς στη Ρουμανία

    Οι 5 προτεραιότητες Σκυλακάκη στο επόμενο κρίσιμο εξάμηνο για την ενέργεια



    ΣΧΟΛΙΑ