ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Σύμφωνα με σημεία του προσχεδίου τα οποία έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζεται ότι το πλαφόν μπορεί να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια των προμηθειών και την ελεύθερη ροή στην Ευρώπη, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα τον κοινό στόχο για μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου.
«Το πλαφόν που έχει ζητηθεί εξαρχής από έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρατών-μελών είναι το μέτρο που θα βοηθήσει στη συγκράτηση της πληθωριστικής πίεσης. Το πλαφόν θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις συναλλαγές χονδρικής και δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε εισαγωγές από συγκεκριμένες περιοχές», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της στήλης Playbook του Politico.
Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 11 χώρες είναι θετικές. Εκτός από την Ελλάδα, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Πολωνία (οι οποίες είχαν ταχθεί υπέρ του συντονισμού και μιας κοινής γραμμής), ναι λένε Ρουμανία, Μάλτα και άλλες.
Άλλα κράτη-μέλη έχουν εκφράσει τη στήριξή τους, ωστόσο προτείνουν ορισμένες τροποποιήσεις. Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές.
Διαβάστε επίσης