ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ουκρανία απαγόρευσε προσωρινά την εξαγωγή φυσικού αερίου από το έδαφός της, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου που αποθηκεύεται σε υπόγειες αποθήκες αερίου (UGS) στα τελωνεία της χώρας, δήλωσε ο Σέρχι Περελόμα, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ukrtransgaz.
«Το Υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας απαγόρευσε στους συμμετέχοντες στην αγορά να εξάγουν φυσικό αέριο από τις υπόγειες αποθήκες.
Αυτό ισχύει και για το αέριο που αποθηκεύεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, που λειτουργούν ως τελωνειακές αποθήκες», έγραψε στο Facebook ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ukrtransgaz .
Ο Περελόμα διευκρίνισε ότι οι περιορισμοί εισήχθησαν με εντολή του υπουργείου Ενέργειας στις 3 Μαρτίου, λόγω των εχθροπραξιών που μαίνονται στο έδαφος της Ουκρανίας, μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Θα παρευρεθεί στο συνέδριο του ΕΛΚ την Τρίτη και την Τετάρτη
- Ισπανία – Μπλακ άουτ: Αδύνατο να αποκατασταθεί πλήρως τη Δευτέρα η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο
- SKY express: Aύξηση 10% στη συνολική επιβατική κίνηση στο α’ τρίμηνο
- ΕΡΤNEWS: Μεγάλη τηλεθέαση είχε η απευθείας μετάδοση της εξόδιου ακολουθίας του Πάπα Φραγκίσκου
