• Ενέργεια

    Ο Χατζηδάκης επιβεβαιώνει το mononews.gr για ΔΕΠΑ

    πληρωμή συντάξεων συντάξεις

    Κωστής Χατζηδάκης


    Στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών στη ΔΕΠΑ, δηλαδή του 65%, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του mononews.gr της περασμένης Παρασκευής.

    Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι θα επιτρέψει την πώληση των πλειοψηφικών μεριδίων στη ΔΕΠΑ, τόσο στην εμπορία όσο και στο δίκτυο διανομής της.

    Όπως επισημαίνεται στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρεί ο κ. Χατζηδάκης στο πρακτορείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΠΑ, στην οποία το ποσοστό του Δημοσίου ανέρχεται στο 65%.

    Η προηγούμενη κυβέρνηση ενέκρινε νομοθεσία που χωρίζει τις λειτουργίες της ΔΕΠΑ, με σκοπό την πώληση 50,1% της εμπορικής της δραστηριότητας και της μειοψηφικής συμμετοχής στα δίκτυα διανομής της σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ωστόσο, ο υπουργός τονίζει ότι σύντομα θα τροποποιήσει τον συγκεκριμένο νόμο για να επιτρέψει την πώληση πλειοψηφικών μεριδίων, τόσο στις λιανικές δραστηριότητες της ΔΕΠΑ, όσο και στο δίκτυο διανομής της.

    «Έχουμε ενδείξεις ότι θα υπάρξει ισχυρό (επενδυτικό) ενδιαφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ