• Ενέργεια

    Masdar: Βλέπουμε την Tέρνα Ενεργειακή ως εφαλτήριο για επενδύσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

    • NewsRoom
    O διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Masdar, Ahmed Al Awadi

    O διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Masdar, Ahmed Al Awadi


    Η Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει σημαντικό ρόλο στον στόχο των 100 GW της Masdar

    Η Σερβία, το σημείο εισόδου της Masdar στα Βαλκάνια, παραμένει η στρατηγική της αγορά, δήλωσε ο διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ahmed Al Awadi στο Balkan Green Energy News.

    Ολόκληρη η περιοχή παίζει μεγάλο ρόλο στον στόχο της εταιρείας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 2030 των 100 GW, επεσήμανε.

    Επιπλέον, η εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακή με έδρα την Ελλάδα θα διευκολύνει την ανάπτυξη της Masdar στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο, δήλωσε ο αξιωματούχος της εταιρείας.

    Η Masdar είναι ένας από τους πρωτοπόρους στην αιολική ενέργεια στα Δυτικά Βαλκάνια με την αιολική εγκατάσταση Čibuk 1 των 158 MW, τη μεγαλύτερη στη Σερβία, και το αιολικό πάρκο Krnovo 72 MW στο Μαυροβούνιο.

    Η εταιρεία, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και ο συνεργάτης της Taaleri Energia έφτασαν πρόσφατα στο οικονομικό κλείσιμο του Čibuk 2, ενός αιολικού έργου 154 MW στη Σερβία.

    Στην τελετή υπογραφής, το Balkan Green Energy News μίλησε με τον Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Masdar, Ahmed Al Awadi, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

    Η εκδήλωση ήταν μια ευκαιρία να προβληματιστούμε για την εξέλιξη του νομικού και επενδυτικού πλαισίου της Σερβίας την περασμένη δεκαετία, καθώς ο Al Awadi συμμετείχε επίσης στην ανάπτυξη του έργου Čibuk 1.

    Η Masdar και ο συνεργάτης της Taaleri Energia έφτασαν πρόσφατα στο οικονομικό κλείσιμο του Čibuk 2, ενός αιολικού έργου 154 MW στη Σερβία

    «Τέτοιες επενδύσεις προσθέτουν αξία στη συνολική οικονομία, και όχι μόνο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχουμε φύγει πολύ από τις πρώτες μέρες, όταν είδαμε προκλήσεις τραπεζικής ικανότητας», είπε ο Al Awadi στη συνέντευξη. Η Σερβία ήταν το σημείο εισόδου της Masdar στα Βαλκάνια και παραμένει στρατηγική αγορά, τόνισε.

    Στο περιθώριο του συνεδρίου ΑΠΕ Σερβία 2024, υπογράφηκαν δανειακές συμβάσεις με την UniCredit Bank και την Erste Bank, καθώς και η σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA), η σύμβαση για διαφορά (CfD) και η συμφωνία εξισορρόπησης με την κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Σερβίας Elektroprivreda Srbije – EPS. Το έργο Čibuk 2 εξασφάλισε το πριμ της αγοράς πέρυσι στην πρώτη δημοπρασία αιολικής ενέργειας της Σερβίας.

    Συνεργασίες και συνεργασίες για φιλόδοξους στόχους για το 2030

    Η Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει μεγάλο ρόλο στις φιλοδοξίες της Masdar, αποκάλυψε ο Al Awadi. Η εταιρεία έχει θέσει τους στόχους της παγκόσμιας δυναμικότητας για το 2030 στα 100 GW σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ένα εκατομμύριο τόνους πράσινου υδρογόνου ετησίως.

    Τα σχέδια για επιτάχυνση της επέκτασης βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε συνεργασίες και συνεργασίες, εξήγησε.

    Νωρίτερα φέτος, η Masdar συμφώνησε να εξαγοράσει την Τέρνα Ενεργειακή με έδρα την Ελλάδα. Πρόκειται να γίνει μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. «Βλέπουμε την Terna Energy ως εφαλτήριο για τις επενδύσεις της Masdar στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν», υπογράμμισε ο Al Awadi.

    Επιπλέον, ο κολοσσός της καθαρής ενέργειας προχωρά στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας συνεργασίας με τη ρουμανική Hidroelectrica.

    Διαβάστε επίσης

    Μήπως οι τσάντες Dior και Gucci έγιναν πολύ ακριβές ακόμα και για τους super rich;



    ΣΧΟΛΙΑ