Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

LNG: 22 Ιαπωνικές εταιρείες ενώνουν δυνάμεις κατά των εκπομπών μεθανίου

Είκοσι δύο ιαπωνικές εταιρείες και υπηρεσίες κοινής ωφελείας συντάσσονται σε μια πρωτοβουλία που στοχεύει να περιορίσει τις εκπομπές μεθανίου από τις αλυσίδες εφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς αυξάνεται η πίεση παγκοσμίως για τον περιορισμό των επιβλαβών αερίων του θερμοκηπίου.

Οι εταιρείες που εντάσσονται στην πρωτοβουλία Coalition for LNG Emission Abatement Toward Net Zero (CLEAN), περιλαμβάνουν όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας της Ιαπωνίας καθώς και εμπορικές εταιρείες όπως η Mitsubishi και η Mitsui, σύμφωνα με έγγραφο που αναφέρει το Bloomberg.

H πρωτοβουλία CLEAN ξεκίνησε πέρσι στο Τόκιο από την Jera και την Korea Gas, σε συνεργασία με τον κρατικά υποστηριζόμενο Ιαπωνικό Οργανισμό για τα Μέταλλα και την Ενεργειακή Ασφάλεια, και αφορά την συλλογή δεδομένων σχετικά με τις εκπομπές μεθανίου στα έργα LNG.

Αυτή η ένωση δυνάμεων θα μπορούσε να προσθέσει πίεση στους μεγάλους προμηθευτές LNG από τις ΗΠΑ έως την Αυστραλία, για να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου από τις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Ένας εκπρόσωπος της Kansai Electric ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία CLEAN, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει εάν έχει αποφασίσει να συμμετάσχει.

Οι εκπρόσωποι των Jogmec, Mitsubishi και Mitsui δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να να σχολιάσουν την είδηση στο Bloomberg.

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα είναι οι δεύτεροι και τρίτοι μεγαλύτεροι αγοραστές LNG, ενώ μαζί αντιπροσώπευαν το 27% των παγκόσμιων εισαγωγών καυσίμου πέρσι.

Παρόλο που αυξάνεται η υποστήριξη για τη μείωση των εκλύσεων του ισχυρού αερίου, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι ατμοσφαιρικές συγκεντρώσεις μεθανίου έχουν αυξηθεί ταχύτερα τα τελευταία πέντε χρόνια από οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

Το αέριο του θερμοκηπίου Μεθάνιο, με περισσότερο από 80 φορές τη θερμαντική ισχύ του διοξειδίου του άνθρακα κατά τις δύο πρώτες δεκαετίες του στην ατμόσφαιρα, έχει τη δυνατότητα να απελευθερωθεί σκόπιμα ή κατά λάθος από τις αλυσίδες τροφοδοσίας πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου.

Η ανάσχεση αυτών των εκπομπών είναι είναι μια από τις επιδιώξεις των εταιρειών στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με το έγγραφο που είδε το Bloomberg, ερευνήθηκαν 20 projects που αφορούν το LNG, ωστόσο, πληροφορίες σχετικά με τις εκπομπές μεθανίου τους αποσπάστηκαν μόνο από τα επτά.

Η ισχυροποίηση της πρωτοβουλίας CLEAN, αναφέρθηκε νωρίτερα από την εφημερίδα Nikkei, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg, αναμένεται επίσημη ανακοίνωση στο Συνέδριο Παραγωγών-Καταναλωτών LNG αυτή την Κυριακή στη Χιροσίμα.

Διαβάστε επίσης: 

Κίνα: Ετήσια αύξηση εσόδων 1,4% κατέγραψαν οι κρατικές επιχειρήσεις στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2024

Financial Times: Η Λιβύη ξεκινάει ξανά παραγωγή πετρελαίου στο μέγιστο – 700.000 επιπλέον βαρέλια για την αγορά

UBS: Αισιόδοξα και δυσμενή σενάρια για ενέργεια και χρυσό λόγω Μεσανατολικού – Πού θα φτάσουν οι τιμές