ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με την Latvijas Gaze, οι λετονικές εταιρείες ενέργειας αγοράζουν φυσικό αέριο μέσω ευρώ. Η λετονική εταιρεία ενέργειας Latvijas Gaze αγοράζει επί του παρόντος φυσικό αέριο από τη Ρωσία και πληρώνει σε ευρώ αντί για τα ρούβλια που απαιτούνται κατά τις συναλλαγές με τον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα η εταιρεία.
“Αγοράζουμε φυσικό αέριο από τη Ρωσία, αλλά όχι από την Gazprom. Το λαμβάνουμε από άλλον πάροχο”, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Latvijas Gaze. “Δεν είμαστε οι μόνοι στη Λετονία, υπάρχουν και άλλες εταιρείες που λαμβάνουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία”, δήλωσε η ίδια.
Δεν κατονόμασε τον προμηθευτή αερίου
Η Latvijas Gaze αρνήθηκε να κατονομάσει τον προμηθευτή της, επικαλούμενη το επιχειρηματικό απόρρητο, προσθέτοντας ότι πληρώνει σε ευρώ, όπως απαιτεί το ρυθμιστικό πλαίσιο της Λετονίας. Σε αντίθεση με τη γειτονική Λιθουανία, η οποία έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, η Λετονία δεν θα το πράξει μέχρι το τέλος του 2022.
“Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νόμου περί ενέργειας που ισχύουν από τις (28 Ιουλίου), οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία απαγορεύονται από την (1η Ιανουαρίου) 2023. Μέχρι την ημερομηνία αυτή, οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία επιτρέπονται”, ανέφερε η εταιρεία σε ξεχωριστή ανακοίνωση.
Ο λετονικός τηλεοπτικός σταθμός LTV μετέδωσε την Πέμπτη ότι η Latvijas Gaze αγόραζε ρωσικό φυσικό αέριο και το πλήρωνε σε ευρώ. Η Μόσχα στα τέλη Μαρτίου απαίτησε από τους ξένους αγοραστές να αρχίσουν να πληρώνουν για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, διαφορετικά θα κινδύνευαν να χάσουν την προμήθειά τους.
Διαβάστε επίσης
Η Ευρωζώνη δεν γλυτώνει την ύφεση παρά την αύξηση του ΑΕΠ, λένε οι οικονομολόγοι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike