• Ενέργεια

    Κωστής Xατζηδάκης: Ιδιαίτερα αποδοτικό το μέτρο της εθελούσιας εξόδου στη ΔΕΗ

    • NewsRoom
    Ανοίγει η πλατφόρμα για καταβολή αναδρομικών σε κληρονόμους – Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους παλιούς συνταξιούχους

    Ανοίγει η πλατφόρμα για καταβολή αναδρομικών σε κληρονόμους – Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους παλιούς συνταξιούχους


    Στα μέτρα που παίρνει το υπουργείο για τη διάσωση της ΔΕΗ, μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης ερωτώμενος τόσο στη μείωση του κόστους για το προσωπικό, αλλά και για την απολιγνιτοποίηση.

    Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στην άρση της μονιμότητας που προτάθηκε για τους νέους υπαλλήλους της ΔΕΗ, σημείωσε ότι η ενέργεια γίνεται προς την κατεύθυνση, για «δίκαιη πολιτική, ώστε να μη σηκώσουν οι πολίτες άλλα βάρη».

    «Περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των υπαλλήλων, που θα οδηγήσει σε δραστικό περιορισμό του κόστους εργασίας και παράλληλα την κατάργηση της μονιμότητας των νέων υπαλλήλων», ανέφερε σχετικά.

    Επιπροσθέτως, η έκπτωση 75% που είχαν υπάλληλοι και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, τόσο στο ρεύμα όσο και στις υπόλοιπες υπηρεσίες, καταργείται πλήρως στις υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας και η έκπτωση στο ρεύμα περιορίζεται στο 30%.

    «Από αυτό εξοικονομούμε 30-35 εκατομμύρια το χρόνο», εκτίμησε ο Κωστής Χατζηδάκης, που σχολίασε ότι, «την ώρα που καλούνται όλοι να βάλουν πλάτη για τα της ΔΕΗ, δεν μπορούν να μη βάλουν οι υπάλληλοί της».

    Συμπλήρωσε δε ότι, «θα είναι ιδιαίτερα αποδοτικό το μέτρο της εθελούσιας εξόδου», το οποίο ξεκαθάρισε πως «δε θα επιβαρύνει καθόλου τα Ταμεία», ενώ «θα αποπληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια».

    Σχετικά με την τιμή πώλησης του ρεύματος από τη ΔΕΗ προς τους ανταγωνιστές της, είπε ότι έρχεται κυρωτικό νομοσχέδιο στη Βουλή για την αύξηση της τιμής του, που μέχρι τώρα ήταν κάτω του κόστους παραγωγής.

    «Προσπαθούμε να βρούμε ισορροπίες για τους ‘κακοπληρωτές’», είπε, καταλήγοντας πως «είμαστε υπέρ του κοινωνικού τιμολογίου».



    ΣΧΟΛΙΑ