• Ενέργεια

    Γιάννης Βαρδινογιάννης (Motor Oil): Τα υψηλά κέρδη σε μια χρονιά δεν σημαίνουν ότι αισχροκερδούμε

    • NewsRoom
    Γιάννης Βαρδινογιάννης

    Γιάννης Βαρδινογιάννης, CEO Motor Oil


    Το σωστό είναι να μιλάμε για απρόσμενα κέρδη και όχι για υπερκέρδη ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Γιάννης Βαρδινογιάννης

    Αντίθετος με την άποψη ότι οι ενεργειακές εταιρείες κατέγραψαν υπερκέρδη την περασμένη χρονιά,  εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Γιάννης Βαρδινογιάννης, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου,  σημειώνοντας πως σημειώθηκαν υψηλά κέρδη το 2022, με την κερδοφορία των εταιρειών να κατευθύνεται στην ελληνική οικονομία.

    Αναφερόμενος στην έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil,  κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης τόνισε πως «η ύπαρξη υψηλών κερδών σε μια χρήση δεν είναι αισχροκέρδεια. Το σωστό είναι να μιλάμε για απρόσμενα κέρδη και όχι για υπερκέρδη. Η Motor Oil είχε 65% εξαγωγές εκ των οποίων το 80% εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα λεφτά αυτά τα φέραμε στην Ελλάδα», και επισήμανε ότι «για το 2022 πληρώσαμε για φόρους και έκτακτη εισφορά 568 εκατ. ευρώ. Η υπόλοιπη κερδοφορία κατευθύνθηκε και κατευθύνεται προς επενδύσεις για όφελος της εταιρείας και της ελληνικής οικονομίας».

    Τέλος η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 1,60 ευρώ ανά μετοχή.

    Διαβάστε επίσης

    Γιάννης Βαρδινογιάννης-Περιστέρης: Πώς μπαίνουν στα έργα πληροφορικής και οπτικών ινών

    Σταϊκούρας: Μειώσαμε φόρους 7 δισ. ευρώ – Δεν υπάρχει φορολογική λεηλασία

    Χρ. Μεγάλου στο Bloomberg TV: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση – Ανάπτυξη 3,5% το 2023

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ