ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της Γερμανίας περνά η πρώην θυγατρική της Gazprom, Gazprom Germania, η οποία εγκαταλείφθηκε από τον ρωσικό κολοσσό της Gazprom την προηγούμενη εβδομάδα.
Όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, όλα τα δικαιώματα ψήφου στην εταιρεία που ασχολείται με την εμπορία, μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου, θα περάσουν στη Bundesnetzagentur, τη ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον Χάμπεκ, με αυτή την κίνηση το Βερολίνο θα εγγυηθεί ότι η υποδομή θα συνεχίσει να παρέχει ενεργειακή ασφάλεια στη χώρα.
Η Bundesnetzagentur θα διαχειρίζεται τη γερμανική θυγατρική της Gazprom προς όφελος της Γερμανίας και της Ευρώπης, ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής Κλάους Μιούλερ, προσθέτοντας πως θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την διατήρηση της ασφάλειας του εφοδιασμού της χώρας.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Bουτιά στα futures της Wall Street μετά τους νέους δασμούς της Κίνας
- Χρίστος Δήμας: Στη Βουλή τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία – Ανοίγει ο δρόμος της υπογραφής
- Ρεκόρ ταχύτητας στις φετινές φορολογικές δηλώσεις – Πάνω από 1,1 εκατ. σε λιγότερο από ένα μήνα
- Alter Ego Media: Το νέο MEGATV.COM είναι στον «αέρα» με μια νέα εμπειρία streaming
