• Ενέργεια

    Gazprom: Σε ιστορικά υψηλά οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην Κίνα

    • NewsRoom
    Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής Gazprom

    Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής Gazprom


    Η ρωσική Gazprom PJSC δήλωσε ότι οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα έχουν φτάσει σε νέο ιστορικό υψηλό, εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης.

    Η κινεζική National Petroleum ζήτησε όγκους φυσικού αερίου μέσω της γραμμής «Power of Siberia 1» οι οποίοι  ξεπέρασαν για άλλη μια φορά τις συμβατικές υποχρεώσεις της Gazprom στις 23 Νοεμβρίου, δήλωσε η ρωσική εταιρεία, σύμφωνα με το Tass.

    «Η Gazprom προμήθευσε όλους τους ζητούμενους όγκους και σημείωσε νέο ρεκόρ για τις ημερήσιες προμήθειες φυσικού αερίου στην Κίνα», ανέφερε.

    Η Gazprom και η CNPC υπέγραψαν τον περασμένο μήνα μια επέκταση στη σύμβασή τους για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του «Power of Siberia 1», η οποία προέβλεπε πρόσθετες παραδόσεις έως το 2023, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

    Η Ρωσία σκοπεύει να εξάγει 30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Κίνα το επόμενο έτος και τελικά να αυξήσει τις ροές στα 38 bcm ετησίως.

    Οι ξεχωριστές αποστολές μέσω μιας μελλοντικής διαδρομής της Άπω Ανατολής πρόκειται να προσθέσουν άλλα 10 bcm ετησίως. Η Gazprom βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την προμήθεια έως και 50 bcm ετησίως μέσω της μελλοντικής σύνδεσης «Power of Siberia 2», αλλά η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί.

    Η Gazprom λέει ότι βλέπει τις ροές φυσικού αερίου της προς την Κίνα να ταιριάζουν με τις ιστορικές αποστολές της προς τη Δυτική Ευρώπη, οι οποίες έχουν υποχωρήσει καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες κινήθηκαν να διαφοροποιήσουν τις εισαγωγές ενέργειας τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

    Η ρωσική εταιρεία πούλησε περίπου 120 bcm φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη το 2020.

    Διαβάστε επίσης

    Πληρωμές σε 4,1 εκατ. δικαιούχους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου

    Υεμένη: Κατελήφθη από τους Χούθι ισραηλινό δεξαμενόπλοιο

    Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Λέσβου – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης



    ΣΧΟΛΙΑ